Τέσσερις Παγκόσμιες Πρεμιέρες για την Opel στη Γενεύη [video]

Τέσσερις Παγκόσμιες Πρεμιέρες για την Opel στη Γενεύη [video]

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις είναι οι παγκόσμιες πρεμιέρες στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (7 – 17 Μαρτίου, 2013) για την Opel.

Πρώτο και καλύτερο ένα μεσαίο τετραθέσιο κάμπριο, το Cascada, που αποτελεί μία όντως ελκυστική και προσιτή εναλλακτική λύση σε μία κατηγορία όπου κυριαρχούν ακριβά μοντέλα. Με μήκος περίπου 4,70 μ., το Cascada μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 4 επιβάτες και τις αποσκευές τους (380 λίτρα με την οροφή κελιστή). Για την τελευταία επελέγη η λύση του soft-top μεταξύ άλλων για να μπορεί να ενσωματώσει και το σύστημα FlexFold το οποίο αναδιπλώνει ηλεκτρικά τις πλάτες των διαιρούμενων πίσω καθισμάτων (50:50), χαρακτηριστικό που απουσιάζει από τα cabrio με οροφή hard-top.
Μάλιστα η οροφή ανοίγει και κλείνει σε χρόνο 17'' με τη βοήθεια ηλεκτρικού μοτέρ, ακόμη και αν το αυτοκίνητο κινείται, αρκεί η ταχύτητά του να μην ξεπερνά τα 50 χλμ./ώρα.

Το άκαμπτο αμάξωμα, η προηγμένη εμπρός ανάρτηση HiPerStrut και το προσαρμοζόμενο (όπως το ονμάζει η Opel) πλαίσιο FlexRide εγγυώνται την απροβλημάτιστη οδική συμπεριφορά, ενώ στο χώρο κάτω από το καπό θα φιλοξενούνται οι γνωστοί μας από το Astra (και όχι μόνον) κινητήρες.

Την παλέτα των νέων παρουσιών στο περίπτερο της Opel στη Γενεύη, θα συμπληρώσουν το concept ΑDAM ROCKS (μια crossover εκδοχή του ADAM), η πρωτότυπη έκδοση ράλι ADAM R2 αλλά και το Zafira Tourer 1.6 CDTI με Η Opel τον καθαρότερο κινητήρα diesel στην ιστορία της εταιρίας. Χάρη στην τεχνολογία “BlueInjection” SCR (selective catalytic reduction), η νέα γενιά τετρακύλινδρου turbo diesel ήδη πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6.

Στο Zafira Tourer, η νέα γενιά 1.6 CDTI ECOTEC αποδίδει 136 ίππους και ροπή 320 Nm, με κατανάλωση μικτού κύκλου μόλις 4,1 l/100 km και εκπομπές CΟ2 109 γρ/χλμ.

Τέλος, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το ADAM IntelliLink με φωνητική αναγνώριση SiriEyes Free. Το σύστημα infotainment IntelliLink είναι συμβατό με iPhones και iOSand Android smartphone και ενσωματώνει πολλές από τις λειτουργίες τους στο αυτοκίνητο. Με φωνητική αναγνώριση Siri Eyes Free (για iPhone που τρέχουν σε Apple iOS 6) και εφαρμογές όπως η TuneIn για παγκόσμιο radio streaming, το ADAM διευρύνει την τεχνολογική υπεροχή του με πρόσθετα χαρακτηριστικά IntelliLink.

Η φωνητική αναγνώριση SiriEyes Free είναι απολαυστική και κάνει την οδήγηση ασφαλέστερη και πιο άνετη. Η εφαρμογή TuneIn προσφέρει τον κόσμο του διεθνούς ραδιοφώνου σε οδηγούς και επιβάτες: οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να συντονιστούν σε 70.000 σταθμούς και πάνω από δύο εκατομμύρια προγράμματα on-demand. Πολλές ακόμα εφαρμογές διατίθενται επίσης για το σύστημα IntelliLink του ADAM, όπως το παγκόσμιο διαδικτυακό ραδιόφωνο Stitcher (podcast internet radio) και η πλοήγηση BringGo για τη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη. Τα πάντα προβάλλονται καθαρά στο αυτοκίνητο μέσω της έγχρωμης οθόνης επτά ιντσών του IntelliLink.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube