Έρχεται PHEV Toyota Corolla;

Έρχεται PHEV Toyota Corolla;

Η Toyota Corolla ετοιμάζεται να περάσει στη 13η γενιά της, με ιαπωνικά Μέσα να αναφέρουν πως θα το δούμε και επαναφορτιζόμενα υβριδικό.

Toyota Corolla

Η Toyota Corolla είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή αυτοκίνητα στην ιστορία της αυτοκίνησης, με πάνω από 50 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως σε 12 γενιές. Με τον ιαπωνικό κολοσσό να ετοιμάζει ήδη την 13η.

Μπορεί να μην έχει διαρρεύσει καμία εικόνα όσον αφορά τη σχεδίαση του αυτοκινήτου, ωστόσο ιαπωνικά Μέσα και συγκεκριμένα το αξιόπιστο περιοδικό Best Car τονίζει πως πέρα από τις εξωτερικές αλλαγές (η 12η γενιά είναι ήδη έξι χρόνια στην αγορά) που θα προσδώσουν μια πιο σύγχρονη και μοντέρνα πινελιά, η μεγαλύτερη τροποποίηση θα αφορά τα μηχανικά μέρη.

Αν επαληθευτούν τα ιαπωνικά δημοσιεύματα, η συνδυαστική αυτονομία στη PHEV Toyota Corolla θα αγγίζει τα 2.100 km

Toyota Corolla

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, η νέα Toyota Corolla θα αποκτήσει plug-in hybrid παραλλαγή, θέτοντας -όπως και κάθε μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας- την οικονομία και την αποδοτικότητα σε πρώτο πλάνο. Με την υποσχόμενη αυτονομία, αν φυσικά επαληθευτεί να θέτει να πρότυπα για τα PHEV.

Πρόκειται για ένα κινητήριο σύνολο που θα προέλθει από τη συνεργασία Toyota, Subaru και Mazda. Η χωρητικότητα του οποίου αναμένεται να φτάνει τα 1,5 lt σε σχέση με τα 1,8 lt της εν κυκλοφορία γενιάς. Οι μπαταρίες θα προέρχονται από την BYD, με τη συνδυαστική αυτονομία να αγγίζει τα 2.100 km!

Toyota Corolla

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και το νούμερο τη θερμικής απόδοσης. Η BYD άλλωστε, πρόσφατα ανακοίνωσε πως είδε νούμερα της τάξης του 46,06% για τον 1.500άρη PHEV κινητήρα 5ης γενιάς της. Νούμερο που φυσικά θέλει να επιτύχει και η Toyota στην περίπτωση της Corolla.

Κατά τα λοιπά, δεν φαίνονται στον ορίζοντα αλλαγές γύρω από τα διαθέσιμα αμαξώματα. Αυτό επομένως σημαίνει πως η Corolla θα διατηρήσει στη γκάμα της τις χάτσμπακ, σεντάν και sports touring εκδόσεις.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube