Recaro, πτώχευση για την πασίγνωστη εταιρεία

Recaro, πτώχευση για την πασίγνωστη εταιρεία

Η Recaro, η πλέον γνωστή εταιρεία κατασκευής καθισμάτων κήρυξε πτώχευση, βάζοντας επί της ουσίας τέλος στη μακρά της παράδοση.

Recaro

Αν αγαπάς το μηχανοκίνητο αθλητισμό, δεν υπάρχει αμφιβολία πως έστω και μια φορά στη ζωή σου θα έχεις δει ένα μπάκετ της Recaro. Όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν, με την εταιρεία να έχει ήδη μπει σε διαδικασία πτώχευσης.

Η Recaro δεν είναι μια τυχαία εταιρεία. Πρόκειται για την κορυφαία εταιρεία κατασκευής καθισμάτων για αυτοκίνητα, αεροσκάφη, ακόμη και πάγκους ποδοσφαιρικών ομάδων. Με τρομερή εξειδίκευση στα μπάκετ. Τα δημιουργήματά της ξεχώριζαν εξαιτίας της ποιότητας των υλικών, της σχεδίασης, την πλευρικής στήριξης και κυρίως, της ασφάλειας που προσέφεραν.

H Recaro ιδρύθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, πλέον όμως φαίνεται πως βρίσκεται στις τελευταίες μέρες λειτουργίας της

Recaro

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυλαία και επίσημα για τη Fisker... Πτώχευση!

Ταυτίστηκε μάλιστα σε τέτοιο βαθμό με την κατασκευή αγωνιστικών καθισμάτων, που το όνομά της έμπαινε σε μπάκετ, ακόμη κι αν η ίδια δεν τα είχε κατασκευάσει. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν καλά για την εταιρεία που ίδρυσε στις αρχές του 20ου αιώνα ο Wilhelm Reutter, με αποτέλεσμα δικαστικοί διαχειριστές να έχουν ήδη αναλάβει την εταιρεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κι όμως! Η θρυλική ταπετσαρία στα καθίσματα της Porsche λεγόταν… Pepita

Μια εξέλιξη σαφώς δύσκολη και στενάχωρη για όλους όσους αγαπούν την αυτοκίνηση, πολύ περισσότερο όμως για τους 215 εργαζόμενους που αυτή τη στιγμή τη στελεχώνουν. Οι αρμόδιοι θα εξετάσουν τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, τη στιγμή που στελέχη του γερμανικού συνδικάτου IG Metall, τονίζουν ότι προσπαθούν να εξαντλήσουν όλες τις επιλογές που έχουν για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να βρεθεί μια βιώσιμη λύση.  

Recaro

Όπως όμως μεταδίδουν δημοσιογραφικές πηγές του εξωτερικού, η κατάσταση για την εταιρεία μοιάζει μη αναστρέψιμη. Ας ελπίσουμε έστω και την ύστατη στιγμή, τα πράγματα να αλλάξουν…
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube