Στο σφυρί η μοναδική Ferrari F40 με ατμοσφαιρικό V12 [video]

Στο σφυρί η μοναδική Ferrari F40 με ατμοσφαιρικό V12 [video]

Μία Ferrari F40 απαρνήθηκε τον διτούρμπινο V8 για χάρη ενός ατμοσφαιρικού V12 και τώρα μπορεί να γίνει δική σου.

Η Ferrari F40 αποτελεί ένα από πιο ποθητά σούπερκαρ όλων των εποχών και μέρος της γοητείας της οφείλεται και στον μπρουτάλ twin-turbo V8. 

Τώρα, μια δρομίσια Ferrari F40 με τον ατμοσφαιρικό V12 των 5,5 lt της 550 πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 23 Αυγούστου. Πώς προέκυψε όμως αυτή η ιδιαίτερη κατασκευή;

Ανώτερη οδηγικά και σε λιγότερα από τα μισά χρήματα. Ιδού η ευκαιρία

Ferrari F40

Τα εύσημα ανήκουν στη Simpson Motorsport με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, απέκτησε ένα πλαίσιο που είχε χρησιμοποιηθεί για δοκιμές πρόσκρουσης στο εργοστάσιο του Μαρανέλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 24χρονος υπάλληλος τρακάρει Ferrari F40 €3 εκατομμυρίων

Ο βρετανικός αγωνιστικός οίκος είχε άριστες σχέσεις με τους Ιταλούς, αφού είχε προηγουμένως προετοιμάσει κι υποστηρίξει αγωνιστικά μια 348 LM για τον Stefano Sebastiani στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Ferrari F40

Αντί όμως να επαναφέρουν την F40 στις εργοστασιακές προδιαγραφές, οι Βρετανοί αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό. Έτσι, τη θέση του διτούρμπινου V8 των 2,9 lt πήρε ο ατμοσφαιρικός V12 από τη σύγχρονη Ferrari 550.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 40 κατακόκκινες F40, νομίζεις ότι είσαι σε όνειρο! Εντάξει, ήταν και μία βεραμάν... [video]

Τα νούμερα δεν διαφέρουν, 485 ίπποι για τον V12 αντί για 478 του V8. Αλλά ο ήχος κι ο τρόπος απόδοσης της ισχύος των δύο κινητήρων είναι τελείως διαφορετικοί. Λογικά, η συγκεκριμένη F40 θα είναι πιο εκλεπτυσμένη κι ευκολοδήγητη από τις υπόλοιπες.

Ferrari F40

Ο V12 συνδυάστηκε με κιβώτιο ταχυτήτων της Hewland και το θρυλικό σούπερκαρ φόρεσε το body-kit της F40 GTE, αλλά και πλήρες roll-cage προδιαγραφών FIA.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Βέβηλος, πάτησε πάνω στο καπό κινητήρα της Ferrari F40 για να βγάλει φωτογραφία

Έλαβε μέρος σε κάμποσες αγωνιστικές διοργανώσεις, αλλά τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια βρίσκεται σε γκαράζ με ελεγχόμενες συνθήκες υγρασίας.

Ferrari F40

Τώρα, η Simpson Motorsport ετοίμασε την F40 για τον επόμενο ιδιοκτήτη της, οπότε κάνε τα κουμάντα σου ώστε να μείνουν ρέστα από τις διακοπές. Υπολόγιζε ότι η συγκεκριμένη κεντρομήχανη Ferrari αναμένεται να αλλάξει χέρια από £500-600.000 (€600-700.000).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H «θεά» Ferrari F40 του Alain Prost αναζητά νέο ιδιοκτήτη

Είναι λιγότερα από τα μισά χρήματα από μια τυπική F40, κάτι το οποίο οφείλεται στις παρεμβάσεις που έχει υποστεί. Μπορεί οδηγικά να είναι ανώτερη από το πρωτότυπο, αλλά κάθε αλλοίωση σε ένα τόσο κλασικό μοντέλο, επιδρά αρνητικά στη μεταπωλητική αξία.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube