Ferrari 456 φοράει μούρη από Nissan Silvia, μοτέρ Wankel [video]

Ferrari 456 φοράει μούρη από Nissan Silvia, μοτέρ Wankel [video]

Ένας μηχανικός από τη Νέα Ζηλανδία μπόλιασε το μπροστινό μέρος από Nissan Silvia S14 σε μια Ferrari 456.

Τι μπορεί να φτιάξει ο άνθρωπος αν πιάνουν τα χέρια του... Ο λόγος για τον Reuben Bemrose, μηχανικό στην άλλη άκρη του κόσμου. Αγόρασε μια Ferrari 456 GT, παρατημένη χωρίς κινητήρα για έξι χρόνια σε ένα χωράφι, με ζημιά στο μπροστινό μέρος.

Την απέκτησε προς €800, προσάρμοσε ένα περιστροφικό ατμοσφαιρικό Mazda 13B στο μπροστινό μέρος κι η Ferrari 456 ξαναπήρε τους δρόμους. Μέχρι εκείνο το σημείο, το όλο εγχείρημα του είχε κοστίσει λίγο πάνω από €7.000.

Όσο ιαπωνόφιλος και να είσαι, θα συμφωνήσεις ότι τούτη εδώ η 456 αγγίζει τα όρια της ιεροσυλίας

Ferrari 456

Δεν μιλάμε για κάποιον πρωτόπειρο. Ο Bemrose είχε προηγουμένως κατασκευάσει ένα Subaru Impreza 1.200 ίππων, που φοράει το θρυλικό μοτέρ 2JZ της Toyota Supra.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Μαμά» Toyota Supra με 16.000 km θα πουληθεί χρυσάφι

Τι πιο παράξενο λοιπόν από μια Ferrari 456 που έπαιρνε μέρος σε αγώνες drift και γενικά προσέλκυε πολλή προσοχή; Αλλά το αυτοκίνητο δεν ήταν σε καμία περίπτωση καλαίσθητο. Το μπροστινό μέρος ήταν ημιτελές, με μία μόνο μπάρα να συγκρατεί τα μηχανικά μέρη στη θέση τους. 

Ferrari 456

Όταν μάλιστα υπέστη ζημιά από φωτιά ενώ βρισκόταν στην πίστα, ο Νεοζηλανδός αποφάσισε να πάει την κατασκευή σε άλλο επίπεδο. Με εντυπωσιακό body-kit κι υπέροχο βυσσινί χρώμα, από μπροστά νομίζεις ότι αντικρίζεις ένα πολύ περιποιημένο Nissan Silvia S14.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Mazda «παίζει τα ρέστα της» στον Wankel

Όσο όμως πηγαίνεις προς τα πίσω, μπερδεύεσαι αφού αυτό που βλέπεις είναι απόλυτα συμβατό με δημιούργημα του Μαρανέλο. Μπορεί η τεράστια αεροτομή κι ο πελώριος διαχύτης να μην είναι ακριβώς του γούστου μας, αλλά αυτό που κείτεται μπροστά σου είνα αναμφίβολα ιταλικό.

Ferrari 456

Τέτοια εμφάνιση απαιτούσε την αναβάθμιση του κινητήρα. Και πράγματι, ο Wankel υποβοηθάται πλέον από δύο τούρμπο. Αμφιβάλλουμε πάντως αν η Ferrari συμφωνεί με όλα αυτά. Η ιταλική φίρμα παρακολουθεί στενά οτιδήποτε μοστράρει για σήμα το cavallino rampante.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 456GT Venice: Το απόλυτο SW που… δεν μπορείς ν’ αγοράσεις

Το 2023 μάλιστα εντόπισε και κατέστρεψε 400.000 προϊόντα-μαϊμούδες. Μεταξύ τους και τρία αυτοκίνητα. Αν κι η περίπτωση του Bemrose είναι λίγο διαφορετική, αφού κάτω από τα φτιασίδια και πέρα από το περιστροφικό μοτέρ, υπάρχει μια γνήσια Ferrari 456.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube