Στο Παρίσι τον Οκτώβριο η παρουσίαση του Peugeot 508 SW

Στο Παρίσι τον Οκτώβριο η παρουσίαση του Peugeot 508 SW

Με έμφαση στους χώρους, την πρακτικότητα αλλά και το στιλ υιοθετεί κατά τα λοιπά όλα τα στοιχεία του ενσωματώθηκαν στο 5θυρο «Fastback» που είδαμε στη Γενεύη.

Αν τα 487 λίτρα του χώρου αποσκευών του νέου Peugeot 508 δεν σας επαρκούν (1.537) με τα καθίσματα πεσμένα, μην ανησυχείτε. Η Peugeot έχει έτοιμη τη Station Wagon έκδοση την οποία θα παρουσιάσει στις 2 Οκτωβρίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Εξωτερικά η εικόνα παραπέμπει στην μπερλίνα 508 τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο εμπρός μέρος.  
Πίσω όμως  έχουμε μια οροφή η οποία επεκτείνεται μέχρι την πέμπτη πόρτα η οποία αποκαλύπτει ένα σαφώς μεγαλύτερο και πιο λειτουργικό χώρο αποσκευών, του οποίου όμως η ακριβής χωρητικότητα δεν έχει αποκαλυφθεί.

Το ζητούμενο από τους Γάλλους όμως δεν είναι τόσο ο όγκος των φιλοξενούμενων αποσκευών όσο το στιλ και για το λόγο αυτό ο σχεδιασμός έχει τον πρώτο λόγο, κάτι που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα να μην έχει θετικό αντίκτυπο στην αύξηση του χώρου αποσκευών.Υποχωρήσεις σε σχέση με τους χώρους για τους πίσω επιβάτες δεν έχουν γίνει και έτσι αυτοί παραμένουν οι ίδιοι με αυτούς του «κανονικού» 508 που είδαμε στη Γενεύη και οι οποίοι ήταν επαρκέστατοι.

interior 508

Στο εσωτερικό δεν τίθεται θέμα αλλαγής της εικόνας που είδαμε και η οποία αποτελεί μια εξέλιξη του i-Cockpit που έχουμε δει και στα σύγχρονα SUV της φίρμας. Η  ποιότητα του εσωτερικού είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένη και όλες οι λειτουργίες και τα συστήματα ρυθμίζονται και απεικονίζονται από τις δύο μεγάλες οθόνες.

Ο έγχρωμος ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3” έχει εμπλουτισμένο μενού και η 10άρα οθόνη αφής του συστήματος πλοήγησης και πολυμέσων με τη μικρή κλίση προς τον οδηγό, τονίζει την οδηγοκεντρική σχεδίαση.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, θα έχουμε έξι επιλογές βενζίνης και πετρελαίου, από 130 έως 225 ίππους, με τους Γάλλους να  μην αποκαλύπτουν αν θα φορέσουν στο αυτοκίνητο τον κινητήρα από το 308 GTi που θα σηματοδοτούσε μια αντίστοιχη κορυφαία έκδοση. Οι φήμες θέλουν να σχεδιάζονται ακόμη δύο εκδόσεις, μια plug-in hybrid και μία αμιγώς ηλεκτρική.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube