Chevrolet Corvette ZR1, τρομοκρατεί τα hypercar με 1.078 ίππους

Chevrolet Corvette ZR1, τρομοκρατεί τα hypercar με 1.078 ίππους

Κι όμως, η καινούργια Corvette ZR1 έχει περισσότερη ισχύ από την Bugatti Veyron, τη Lamborghini Revuelto, τη Mercedes-AMG One και την Pagani Huayra.

Απίστευτο κι όμως αληθινό, αλλά η νέα Chevrolet Corvette ZR1 υπερισχύει των περισσότερων διάσημων hypercar, χάρη στον flat-plane crank V8 των 5,5 lt με τα δύο τούρμπο.

Αποδίδει 1.078 ίππους και 1.121 Nm, που φτάνουν στους πίσω τροχούς μέσω 8τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Χαρίζοντας στην Corvette ZR1 τελική ταχύτητα «άνετα πάνω από 350 km/h». Πόση ακριβώς; Οι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν ακόμα. Αρκούνται στο ότι τέσσερις δοκιμαστές έπιασαν πάνω από 200 mph (322 km/h) σε δοκιμές εξέλιξης στο Nürburgring. Και στο ότι δεν θα περιορίζεται ηλεκτρονικά. Αντρίκια πράγματα...

Φαίνεται παράδοξο αλλά είναι αλήθεια. Μια «Κορβέτα» να αποδίδει 4ψήφιο νούμερο ισχύος σε εργοστασιακή μορφή

Corvette ZR1

Αλλά οι παροικούντες δυτικά του Ατλαντικού ενθουσιάζονται περισσότερο με τον χρόνο στο 1/4 του μιλίου. Κι εκεί η Corvette ZR1 δεν είναι ακριβώς ακαταμάχητη, ένεκα της κίνησης μόνο στους πίσω τροχούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Hennessey υπόσχεται 1.700 PS για το Dodge Challenger Demon

Η Chevrolet αναφέρει ότι χρειάζεται 9,7” με ταχύτητα εξόδου τα 240 km/h, επικοινωνιακό γκολ σε σχέση με το Dodge Challenger SRT Demon 170 των 8.91”. Στην Autobahn πάντως, θα είναι αχτύπητη.

Corvette ZR1

Σύμμαχός της η πολύ χαμηλή αναλογία kg ανά ίππο, αφού ζυγίζει 1.665 kg η κουπέ έκδοση και 1.705 kg η ξεσκέπαστη. Όταν χρειαστεί να φρενάρει, αναλαμβάνουν τα δισκόφρενα — ταψιά των 400 mm μπροστά και 390 mm πίσω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Misha ξετρελάθηκε με την Corvette Z06 στο Ring [video]

Επιτρέποντας στην ZR1 να κάνει το 80-200-80 mph (129-322-129 km/h) σε μόλις 24,5, που είναι 22% ταχύτερη επίδοση από τον χρόνο που χρειαζόταν η C7 Corvette ZR1 και 53% ταχύτερη από της C6 Corvette ZR1.

Corvette ZR1

Στη βασική έκδοση, η πανίσχυρη Corvette προσφέρεται με ζάντες αλουμινίου 20 και 21 ιντσών που φορούν ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S. Αν όμως το επιθυμείτε, μπορείτε να επιλέξετε τροχούς από ανθρακονήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κι όμως, κάποιος βγήκε ζωντανός από αυτή την Corvette Z06

Κι αν το λέει η ψυχή κι η τσέπη σας, υπάρχουν δύο ακόμα πακέτα που προσφέρονται με επιπλέον χρέωση. Αν είστε τύπος της πίστας, το πακέτο ZTK υπόσχεται να μετατρέψει την ZR1 σε ένα «πραγματικό όπλο εντός πίστας». Με πληθώρα αεροδυναμικών βοηθημάτων, αναβαθμισμένα αμορτισέρ κι ελατήρια κι ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2R.

Corvette ZR1

Αν πάλι θέλετε την πρόσθετη αεροδυναμική — υπόσχεται 544 kg downforce στην τελική ταχύτητα — αλλά όχι την πιο απόλυτη ανάρτηση, είστε για το πακέτο Carbon Aero. 

Η Corvette ZR1 θα μπει στην παραγωγή του χρόνου και θα κατασκευάζεται στο Bowling Green του Κεντάκι. Με την Chevrolet να δηλώνει ότι δεν θα υπάρχει περιορισμός στο πόσα κομμάτια θα παραχθούν. Χωρίς να γίνεται όμως ακόμα αναφορά στην τιμή της.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube