Γιατί ιδιοκτήτες Tesla βάζουν βρεγμένη πετσέτα στο καλώδιο φόρτισης;

Γιατί ιδιοκτήτες Tesla βάζουν βρεγμένη πετσέτα στο καλώδιο φόρτισης;

Ιδιοκτήτες ηλεκτρικών, οι περισσότεροι Αμερικανοί, έχουν απαθανατιστεί να βάζουν βρεγμένη πετσέτα στο καλώδιο φόρτισης. Σύμφωνα με τους ίδιους, αυτή η πρακτική επιταχύνει την ταχύτητα φόρτισης. Αλλά κάποιοι ιδιοκτήτες Tesla έχουν σπάσει ρεκόρ.

Καλώδιο φόρτισης, Tesla

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να βάλετε βρεγμένη πετσέτα στο καλώδιο φόρτισης; Αν και προφανώς δεν συνιστούμε αυτήν την πρακτική, ιδιοκτήτες ηλεκτρικών την έχουν δοκιμάσει. 

Στο web, Αμερικανοί χρήστες, ακόμη και μέσα ενημέρωσης, επαινούν τα οφέλη αυτής της εξαπάτησης των συστημάτων διαχείρισης. Και είναι στους Tesla Superchargers που αυτή η διαδικασία έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη τις τελευταίες εβδομάδες.

Μια βρεγμένη πετσέτα στο καλώδιο φόρτισης εμποδίζει τους αισθητήρες θερμότητας στο βύσμα να μετρήσουν σωστά και ξεγελούν τη θερμική διαχείριση του συστήματος

Καλώδιο φόρτισης, Tesla

Στη Βόρεια Αμερική, πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι η τοποθέτηση μιας βρεγμένης πετσέτας στο καλώδιο φόρτισης μπορεί να επιταχύνει την ταχύτητα φόρτισης. Ακόμη και το Out of Spec Studios, ένα μέσο που ειδικεύεται στα EV και αρκετά γνωστό στις Ηνωμένες Πολιτείες, έγραψε στο Twitter νυν X: «Τυλίγοντας ένα βρεγμένο πανί, η ισχύς φόρτισης ανέβηκε στα 119 kW σε σύγκριση με τα 58 kW λίγα λεπτά νωρίτερα. Απίστευτο!».

Αν πράγματι, μια βρεγμένη πετσέτα επιταχύνει την επαναφόρτιση, υπάρχουν κίνδυνοι. Η Tesla δικαίως αντέδρασε σε αυτή την περίεργη τάση με μια σαφή προειδοποίηση. Ο Αμερικανός κατασκευαστής διευκρινίζει ότι «η τοποθέτηση ενός βρεγμένου πανιού στα καλώδια των φορτιστών μας δεν αυξάνει την ταχύτητα φόρτισης και παρεμποδίζει τα μόνιτορ θερμοκρασίας, γεγονός που δημιουργεί κίνδυνο υπερθέρμανσης ή ζημιάς».

Καλώδιο φόρτισης, Tesla

Η τεξανική φίρμα ολοκληρώνει τη δήλωσή της, ζητώντας από τους χρήστες της να «απέχουν, έτσι ώστε τα συστήματά μας να λειτουργούν σωστά και να εντοπίζονται πραγματικά προβλήματα φόρτισης από τα συστήματά μας». Όπως έγραψε χρήστης στο ίντερνετ, «αυτό που θα βοηθούσε στην επιτάχυνση της φόρτισης χωρίς να καταστραφούν οι φορτιστές θα ήταν οι τερματικοί σταθμοί της Tesla να είναι σε σκιερό μέρος, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να παρκάρεις κάτω από τον καυτό ήλιο».

Να σημειώσουμε ότι ορισμένοι φορτιστές σταματούν όταν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Η θερμική διαχείριση είναι σημαντικό μέρος της ταχείας φόρτισης. Η παροχή ρεύματος υψηλής τάσης μέσω λεπτών καλωδίων παράγει πολλή θερμότητα. Μια βρεγμένη πετσέτα λοιπόν εμποδίζει τους αισθητήρες θερμότητας στο βύσμα να μετρήσουν σωστά και ξεγελούν το σύστημα το οποίο αξιολογεί ότι μπορεί να στείλει περισσότερο ρεύμα. Κάτι που μπορεί γρήγορα να γίνει πολύ, πολύ επικίνδυνο. Με λίγα λόγια, μην το κάνεις.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube