Scoop: Το Volvo V90 Cross Country σε δοκιμές

Scoop: Το Volvo V90 Cross Country σε δοκιμές

Η Volvo ετοιμάζει πυρετωδώς την υπερυψωμένη έκδοση του V90

Μετά την παρουσίαση του ολοκαίνουργιου S90 και της station wagon εκδοχής του (V90), η Volvo κατά την προσφιλή της τακτική ετοιμάζει και την έκδοση Cross Country.
 
Επί της ουσίας πρόκειται για τη station έκδοση που έχει πιο... off road και adventure εμφάνιση και αυξημένη απόσταση από το έδαφος.
Εκτός αυτών όμως εξοπλίζεται και με ανασχεδιασμένη ανάρτηση, ενώ θα υπάρχουν και τα απαραίτητα πλαστικά προστατευτικά στο πλάι και τροχοί μεγαλύτερης διαμέτρου


 
Στην κορυφαία του έκδοση το Volvo V90 Cross Country θα είναι τετρακίνητο, αλλά οι υπόλοιπες εκδόσεις θα είναι είναι προσθιοκίνητες, όπως οι «απλές» εκδόσεις του V90. 
 
Η παρουσίασή του αναμένεται μέσα στον επόμενο χρόνο και θα χρησιμοποιεί του ίδιους κινητήρες με το V90

Ετσι θα έχουμε δίλιτρα τετρακύλινδρα σύνολα, βενζίνης και πετρελαίου, με την ισχύ 254 και 320 ίππων για τα πρώτα και 190 και 235 ίππων για τις ντίζελ εκδόσεις. 
Βέβαια, όπως και τα υπόλοιπα Volvo, έτσι και το V90 Cross Country θα είναι εφοδιασμένο με όλα τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας της εταιρείας.
 
Στη Βρετανία, όπως εκτιμά το «αδελφό» AUTOCAR οι τιμές του θα ξεκινούν από  £30.195, που σημαίνει πως θα είναι περίπου £8.000 ακριβότερο από το «απλό» V90. 
Το αντίπαλο δέος που δεν είναι άλλο από το Audi A6 Allroad, πωλείται από £46.505.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube