Pagani Utopia Roadster, ίδιο βάρος με την κουπέ, από €3.1 εκατ.

Pagani Utopia Roadster, ίδιο βάρος με την κουπέ, από €3.1 εκατ.

Η Pagani Utopia Roadster αποτελεί ένα από τα ελάχιστα ανοιχτά μοντέλα που προσφέρεται με μηχανικό κιβώτιο.

Για καλοσκεφτείτε το λίγο. Ας πούμε ότι θέλετε ένα ανοιχτό μοντέλο και προτιμάτε το χειροκίνητο κιβώτιο, για πιο ανόθευτη αίσθηση. Τι επιλογές έχετε; Ελάχιστες! Στα δύο τιμολογιακά άκρα βρίσκονται το Mazda MX-5 κι η... Pagani Utopia Roadster!

Σε αντίθεση με την επιβάρυνση πρόσθετων κιλών που έχουν οι ξεσκέπαστες εκδόσεις σε σχέση με τις κλειστές, η Pagani ανακοινώνει ίδιο βάρος για την Utopia Roadster και την κουπέ αδελφή της, ακριβώς 1.280 kg. Επίτευγμα που αποδίδεται στην ταυτόχρονη εξέλιξη και των δύο αμαξωμάτων.

Εκεί που τα περισσότερα υπεραυτοκίνητα θεωρούν δεδομένη την αυτόματη μετάδοση, η Pagani προτιμά να επιμένει χειροκίνητα

Pagani Utopia Roadster

Μπορεί η Utopia Roadster να έχει κάποια κοινά με το Miata, αλλά μην περιμένετε ότι θα ανοίγετε την κουκούλα με το ένα χέρι, πετώντας την προς τα πίσω. Στην περίπτωση της Ιταλίδας, η αφαιρούμενη οροφή χωράει όμορφα σε μια ειδική θήκη που είναι τοποθετημένη πίσω από τα δύο καθίσματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Pagani Utopia φοράει τα μπρατσάκια της στο Ντουμπάι [video]

Οι ιδιοκτήτες έχουν επίσης πρόσβαση σε ένα σετ βαλιτσών, φτιαγμένες από ανθρακονήματα κι επενδεδυμένες με δέρμα, οι οποίες μπορούν να αποθηκευτούν σε ειδικά σημεία εκατέρωθεν του V12 κινητήρα.

Pagani Utopia

Πρόκειται για τον twin-turbo V12 των 6,0 lt που προέρχεται από την AMG κι αποδίδει 864 ίππους και 1.100 Nm, χωρίς καμία ηλεκτρική υποβοήθηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πυροδότηση πυροσβεστήρα σε Pagani Utopia εν μέσω Σαλονιού [video]

Όπως και στην κλειστή Utopia, η ροπή μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου της Xtrac. Χειροκίνητου για τους μερακλήδες, αυτοματοποιημένου «ρομποτικού» για όσους θέλουν κάτι πιο ξεκούραστο.

Pagani Utopia Roadster

Το hypercar διαθέτει επίσης ενεργή ανάρτηση κι ένα καινοτόμο σύστημα αισθητήρων που ονομάζεται Pirelli Cyber ​​Tyre. Τεχνολογία συμβατή με τα ελαστικά Pirelli P Zero Corsa, Winter και Trofeo RS, που στέλνει πληροφορίες από τα ελαστικά στα συστήματα ευστάθειας κι ελέγχου πρόσφυσης του οχήματος. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί η Pagani είπε «όχι» σε υβριδικό σύνολο 1.000 PS για την Utopia

Η Pagani προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών εξατομίκευσης για την Utopia Roadster, συμπεριλαμβανομένης της προαιρετικής διαμόρφωσης Sport Pack, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στην κουπέ. 

Pagani Utopia Roadster

Το νέο αριστούργημα του Horacio Pagani θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Αυτοκινήτου του  Monterey. 

Θα παραχθούν μόλις 130 μονάδες, με τιμή εκκίνησης τα €3,1 εκατομμύρια προ φόρων κι επιπλέον εξοπλισμού.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube