Αποκαλύφθηκε το νέο Audi A6 e-tron [video]

Αποκαλύφθηκε το νέο Audi A6 e-tron [video]

Το νέο Audi A6 e-tron είναι γεγονός, σε εκδόσεις Sportback και Avant, με κορυφαία αεροδυναμική απόδοση και αυτονομία που φτάνει τα 750 km.

Λίγες μόλις μέρες μετά την παρουσίαση του θερμικού Audi A5, του αντικαταστάτη του A4, το Ingolstadt τράβηξε το κάλυμμα από το νέο Audi A6 e-tron. Ένα premium μοντέλο μήκους 4,92 m , που ενσαρκώνει το όραμα της εταιρείας για την ηλεκτρική κινητικότητα.

Για τους ανθρώπους της φίρμας δεν είναι ένα ακόμα ηλεκτρικό πόνημα, αλλά το αυτοκίνητο μέσω του οποίου η Audi ευελπιστεί να αυξήσει τις ηλεκτρικές της πωλήσεις. Η αλήθεια είναι πως μιλάμε για ένα όμορφο στο μάτι μοντέλο, όπως είδαμε στη διαδικτυακή του παρουσίαση, με σύγχρονη σχεδίαση που ξεχειλίζει δυναμισμό. Με τη φωτεινή υπογραφή, κατά μήκος της φαρδιάς γρίλιας να εντυπωσιάζει. Στο πίσω μέρος, σχεδιαστικό highlight αποτελούν οι τρισδιάστατοι προβολείς, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν να έχει το αυτοκίνητό τους κάμερες στη θέση των εξωτερικών καθρεφτών, ως μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού.

To Audi A6 e-tron, το πιο αεροδυναμικό μοντέλο του VW Group με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,21 cd, υπόσχεται αυτονομία 750 km

Audi A6 e-tron

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Porsche Taycan με 952 ίππους και ακόμα καλύτερες επιδόσεις

Σημείο αναφοράς και διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό όμως, είναι η αεροδυναμική. Όπως τόνισαν οι σχεδιαστές, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο συντελεστής οπισθέλκουσας της έκδοσης Sportback αγγίζει τα 0,21, o χαμηλότερος που έχει επιτευχθεί σε μοντέλο της γερμανική εταιρείας αλλά και συνολικά στο VW Group. Πολύ καλή δουλεία έγινε και στην Avant παραλλαγή, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 0,24.

H εικόνα του εσωτερικού είναι καθόλα ψηφιοποιημένη, ακολουθώντας την σχεδιαστική προσέγγιση της γερμανικής φίρμας, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην εργονομία. Το κυρτό, τεχνολογίας OLED πάνελ MMI, φιλοξενεί το virtual cockpit των 11,9” και την οθόνη του συστήματος infotainment, με διαγώνιο στις 14,5”. To κερασάκι στην τούρτα, αποτελεί η οθόνη MMI 10,9”, μπροστά από τον συνοδηγό, ολοκληρώνοντας με αυτόν το τρόπο το καλαίσθητο εσωτερικό του Audi A6 e-tron.

Audi A6 e-tron

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πρεμιέρα για την ισχυρότερη Porsche Panamera όλων των εποχών [video]

Στο κομμάτι των ηλεκτροκινητήρων, οι άνθρωποι της Audi δούλεψαν πάνω σε δύο βασικούς πυλώνες: Δύναμη και αποδοτικότητα. Βασισμένο στην προηγμένη πλατφόρμα PPE, με επίπεδο δάπεδο για πρώτη φορά, εξοπλίζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου, κατασκευασμένη ώστε να είναι συμβατή με τις ανάγκες της παραπάνω πλατφόρμας.

Η μικτή χωρητικότητα του συσσωρευτή φτάνει τις 100 kWh, με τις 94,9 να είναι ωφέλιμες. Κάπως έτσι, η αυτονομία του Sportback ανέρχεται στα 750 km, με το Avant να μπορεί να διανύσει πάνω από 720 km με μία μόνο φόρτιση. Σε δεύτερο χρόνο, η γκάμα θα εμπλουτιστεί με νέες εκδόσεις, με χωρητικότητα μπαταρίας στις 83 kWh.

Επωφελούμενο από την αρχιτεκτονική 800V, μπορεί να αποκτήσει αυτονομία 310 km σε μόλις 10 λεπτά, σε κατάλληλο σταθμό φόρτισης (High Power Charging). Κι αυτό γιατί η ισχύς σε φορτιστή DC μπορεί να φτάσει τα 270 kW. Η πλήρωση της μπαταρίας από το 10-80% απαιτεί 21 λεπτά.

Audi A6 e-tron

Οι επιδόσεις, όπως αναμενόταν -και επιβεβαίωσε η Audi- είναι εκρηκτικές. Έτσι, η εισαγωγική έκδοση του Audi A6 e-tron αποδίδει 368 ίππους και ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,4”, με την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 km/h.

H ισχυρότερη, τετρακίνητη έκδοση της γκάμας, S6 e-tron, με ένα ηλεκτρομοτέρ σε κάθε άξονα φτάνει τους 504 ίππους (552 με το launch control), με το εργοστάσιο να ανακοινώνει πως φτάνει από στάση στα πρώτα 100 km/h σε 3,9”. Τη στιγμή που η τελική είναι αυξημένη κατά 30 km/h, φτάνοντας έτσι τα 240. Φυσικά, η Audi φρόντισε να στολίσει το νέο της δημιούργημα με αερανάρτηση, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και διάφορα καλούδια που κλείνουν το μάτι προς τη δυναμική οδήγηση. Το τίμημα των επιδόσεων αυτών, είναι η μειωμένη αυτονομία, στα 670 km κατά WLTP.

Audi A6 e-tron

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την τιμή και τις εκδόσεις που θα εισαχθούν σε κάθε αγορά θα γίνουν γνωστές το προσεχές διάστημα. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube