Το νέο Opel Astra είναι εδώ

Το νέο Opel Astra είναι εδώ

Ερχεται τον Οκτώβριο στην ελληνική αγορά - Η γκάμα των κινητήρων.

Ένα από τα πλέον επιτυχημένα αυτοκίνητα της κατηγορίας του, με εκατομμύρια πωλήσεις στις... αποσκευές του αλλά και διακρίσεις είναι αναμφισβήτητα το Opel Astra. Στη συγκεκριμένη κατηγορία η Opel έχει μια μεγάλη ιστορία που ξεκινά το 1936 με το πρώτο Kadett, το οποίο στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από το Astra, που αισίως πλέον μετρά 11 γενιές.
 
Με σχεδιασμό που μένει πιστός στο DNA του μοντέλου, το νέο Astra ενσωματώνει μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες που το φέρνουν πιο κοντά στις απαιτήσεις του σύγχρονου αγοραστή της κατηγορίας.

 
Ακρως καινοτόμο για παράδειγμα είναι το σύστημα OnStar που παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της εταιρείας και το οποίο ουσιαστικά είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας του αυτοκινήτου με μια σειρά από συγκεκριμένες υπηρεσίες της Opel.
 
Για παράδειγμα αν απενεργοποιηθεί ένας αερόσακος, το σύστημα προσφέρει αυτόματη προειδοποίηση, ενώ σύμβουλος «επικοινωνεί» και το όχημα για να διαπιστωθεί εάν χρειάζονται βοήθεια οι επιβάτες.
Αν δεν υπάρξει απάντηση, μια ομάδα έκτακτης ανάγκης της εταιρείας μεταβαίνει στον τόπο που έχει «εντοπιστεί» από το GPS το όχημα, προκειμένου να προσφέρει τυχόν βοήθεια.
 

 
Το νέο Opel Astra που είναι κατά μέσο όρο 200 κιλά ελαφρύτερο από το απερχόμενο, θα προσφέρεται με μια μεγάλη γκάμα κινητήρων από τους οποίους ξεχωρίζουμε τον χιλιάρη βενζίνης με τους 105 ίππους και τον 1.4 με τους 145Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες πετρελαίου, αυτός που αναμένεται να πουλήσει περισσότερο στην Ελλάδα είναι ο 1,6 με τους 95 ίππους
 
 
Το νέο Astra θα έρθει στην ελληνική αγορά τον Οκτώβριο και ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί αναλυτικά οι εκδόσεις εξοπλισμού και οι τιμές. Ωστόσο εκτιμάται πως η βασική έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης του ενός λίτρου θα κοστίζει περίπου 15.500 ευρώ, ενώ αυτή με τον 1,4 θα είναι περίπου 2.000 ακριβότερη. Οσο για την έκδοση με τον 1,6 diesel, η τιμή της υπολογίζεται να ξεκινά από τα 18.500 ευρώ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube