Δείτε το Volkswagen Tiguan R να βολτάρει στο Nürburgring [video]

Δείτε το Volkswagen Tiguan R να βολτάρει στο Nürburgring [video]

Ερωτηματικά για το ποιον κινητήρα θα φορά το αυτοκίνητα και αν είναι 4κύλινδρος ή 5κύλινδρος αυτός που ακούγεται

Tελικά η VW φαίνεται ότι αποφάσισε να βγάλει στην παραγωγή το Tiguan R ή τουλάχιστον να συνεχίσει τις δοκιμές εξέλιξής του. 
 
Στην προκειμένη περίπτωση ένα διόλου καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε να κάνει βόλτες στο Ring με τους ειδικους -ελλείψει λοιπών πληροφοριών- να αναλύουν τον ήχο για να μαντέψουν τι κρύβει κάτω από το καπό του.

Ετσι οι αναλύσεις λένε ότι ο ήχος παραπέμπει σε 5κύλινδο σύνολο και το μοτέρ θα είναι το 2.5 TFSI από το Audi RS 3 και το TT RS.

Το αμάξωμα θα διαθέτει το «κοστούμι» της σειράς R-Line,  με έναν εμπρόσθιο προφυλακτήρα που μεγαλύτερους αεραγωγούς, ενώ πίσω υπάρχουν μεγάλες δίδυμες εξατμίσεις.Σαφώς οι διαστάσεις τροχών και φρένων είναι διαφορετικές αυτών της συμβατικής έκδοσης. 

Αν το Tiguan R χρησιμοποιήσει τον κινητήρα που προαναφέρουμε θα είναι το πιο γρήγορο SUV στην κατηγορία με εξαίρεση ίσως τα Mercedes-AMG GLA 45 4ΜΑΤΙC  και Audi RS Q3
 
 
Ωστόσο όλα τα παραπάνω είναι εικασίες, με τη Volkswagen να μην ανακοινώνει τίποτα επισήμως, ούτε καν αυτή την ίδια την ύπαρξη σχεδίου για Tiguan R, πόσω μάλλον λεπτομέρειες για τον κινητήρα. Κάποιοι λένε ότι στο συγκεκριμένο μοντέλο που βολτάρει στο Ring, η Volkswagen μπορεί να έχει επέμβει στην εξάτμιση και ο κινητήρας να είναι ο δίλιτρος τούρμπο του Golf R.

Πληροφορίες επίσης λένε ότι το μοντέλο ενδέχεται να παρουσιαστεί στο Σαλόνι της Γενεύης την άνοιξη του 2018
 
Βάλτε δυνατά τον ήχο στο βίντεο και πείτε μας αν είναι δίλιτρος ή 5κύλινδος 2,5λιτρος ο κινητήρας που ακούτε
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube