Υποχρεωτική στις ΗΠΑ η κάμερα οπισθοπορείας από το 2018

Υποχρεωτική στις ΗΠΑ η κάμερα οπισθοπορείας από το 2018

Ερευνες έδειξαν ότι μπορεί να σώσει δεκάδες ζωές ετησίως.

Υποχρεωτική θα είναι από το 2018 η κάμερα οπισθοπορείας στα αυτοκίνητα που πωλούνται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείο συγκοινωνιών.
 
Η απόφαση πάρθηκε μετά από έρευνα του NHTSA (National Highway Traffic Safety Administrtation), το συμπέρασμα της οποίας είναι ότι το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να σώσει ετησίως έως και 69 ζωές. Σύμφωνα με την έρευνα, κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, 210 άνθρωποι, κυρίως μωρά και ηλικιωμένοι χάνουν τη ζωή τους και 15.000 ακόμα άτομα τραυματίζονται από αυτοκίνητα που κάνουν όπισθεν.
 
Το σκεπτικό βασίζεται στο ότι η συγκεκριμένη κάμερα μειώνει σημαντικά τα τυφλά σημεία και έτσι ο οδηγός μπορεί να δει και αντικείμενα μικρού ύψους που δεν διακρίνονται κοιτώντας προς τα πίσω από το παρμπρίζ ή τους καθρέπτες. 
 
Το μέτρο θα ισχύσει από την πρώτη Μαΐου του 2018 και θα αφορά όλα τα αυτοκίνητα κάτω των 4,5 τόνων (επιβατικά, van και φορτηγά) που θα πωλούνται στις ΗΠΑ. Οι κάμερες αυτές θα πρέπει να καλύπτουν μία περιοχή τουλάχιστον 3×6 μέτρα ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο, μεταφέροντας την εικόνα στον οδηγό, σε πραγματικό χρόνο.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube