Παρανάλωμα κλασική Ferrari κι EV Mercedes-Benz EQE [video]

Παρανάλωμα κλασική Ferrari κι EV Mercedes-Benz EQE [video]

Πυρός το ανάγνωσμα: Μπουρλότιασαν μια αγωνιστική Ferrari 512M του 1971 και μια Mercedes-Benz EQE σε υπόγειο γκαράζ.

Mercedes-Benz EQE

Μπορεί οι πυρκαγιές να ταλανίζουν την ελληνική ύπαιθρο, αλλά καταστρέφουν και τα αγαπημένα μας αυτοκίνητα. Μια αγωνιστική Ferrari με πλούσιο παλμαρές και μια ηλεκτρική Mercedes-Benz EQE παραδόθηκαν στις φλόγες τις τελευταίες ημέρες.

Ξεκινώντας με τη Mercedes-Benz EQE, το συμβάν έλαβε χώρα στην πόλη Incheon της Νότιας Κορέας και καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας στο υπόγειο πάρκινγκ. Το πλήρως ηλεκτρικό σεντάν φαίνεται να βγάζει λευκό καπνό ενώ είναι σταθμευμένο, χωρίς να φορτίζει. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, τυλίγεται στις φλόγες, με τη φωτιά να επεκτείνεται σε κοντινά οχήματα.

Όποιο κι αν είναι το καύσιμο, η φωτιά παραμένει μεγάλος εχθρός των αυτοκινήτων

Στο σημείο έσπευσαν συνολικά 177 πυροσβέστες και διασώστες, αλλά και 80 οχήματα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι χρειάστηκαν οκτώ ώρες για να σβήσει η φωτιά. Οι πυρκαγιές ηλεκτρικών οχημάτων είναι πιο δύσκολο να κατασβεστούν — αν και συμβαίνουν πολύ πιο σπάνια σε σύγκριση με εκείνες των οχημάτων που κινούνται με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε περίπου 70 οχήματα που ήταν σταθμευμένα κοντά στη Mercedes-Benz EQE.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πυρκαγιά σε αεροδρόμιο έκαψε 3.500 αυτοκίνητα προς ενοικίαση

Λόγω του πυκνού καπνού, συνολικά 209 κάτοικοι χρειάστηκε να εκκενώσουν τα διαμερίσματά τους, με σχεδόν τους μισούς από αυτούς να διασώζονται από τους πυροσβέστες από τις σκάλες και τα μπαλκόνια. 20 κάτοικοι μεταξύ των οποίων επτά βρέφη και παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αφού εισέπνευσαν καπνό, μαζί κι ένας πυροσβέστης. Το συγκρότημα περιλαμβάνει 1.581 διαμερίσματα σε 14 κτίρια, με την πυροσβεστική να δέχεται 197 κλήσεις.

Στο άλλο περιστατικό ανάφλεξης, κάηκε η Ferrari 512M που κατέκτησε την 3η θέση στις 24 Ώρες του Le Mans το 1971, υπό την οδήγηση του Sam Posey. Δεν είναι σαφές τι ακριβώς συνέβη, αλλά εικάζεται ότι ευθύνεται ένα κομμένο σωληνάκι καυσίμου. Το βίντεο ξεκινά με το αυτοκίνητο να βρίσκεται ήδη στις φλόγες και μαύρος καπνός να βγαίνει από το πίσω μέρος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Koenigsegg Jesko κάηκε ολοσχερώς στην Αττική Οδό [video]

Το ευχάριστο είναι ότι ο οδηγός πρόλαβε να απομακρυνθεί από το όχημα κι είναι σώος κι αβλαβής. Δεν γνωρίζουμε αν η ένδοξη Ferrari θα μπορέσει ποτέ να αποκατασταθεί πλήρως, από τη στιγμή που η φωτιά έκαιγε περίπου τέσσερα λεπτά, πριν τη σβήσει το προσωπικό ασφαλείας της πίστας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube