Το σκάνδαλο εκπομπής ρύπων "μολύνει" τις σχέσεις Γερμανών πολιτών και κυβέρνησης

Το σκάνδαλο εκπομπής ρύπων "μολύνει" τις σχέσεις Γερμανών πολιτών και κυβέρνησης

Τι δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση ενόψει των γερμανικών εκλογών.

Οι πολίτες στη Γερμανία εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την πολιτική διαχείρισης του σκανδάλου παραποίησης ρύπων εκ μέρους της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Μετά τη διεξαγωγή της λεγόμενης 
«Συνόδου Diesel» και τα κατά πολλούς ισχνά αποτελέσματα των συνομιλιών ανάμεσα σε εκπροσώπους αυτοκινητοβιομηχανιών και της γερμανικής κυβέρνησης, το 67% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι αρμόδιοι πολιτικοί εμφανίζονται εξαιρετικά επιεικείς απέναντι στους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Πολλοί επικρίνουν τις στενές διασυνδέσεις μεταξύ πολιτικής και αυτοκινητοβιομηχανίας, με την πλειονότητα πολιτών να πιστεύει ότι στο πλαίσιο διαχείρισης του σκανδάλου ρύπων οι πολιτικοί δρουν κυρίως με γνώμονα το συμφέρον της αυτοκινητοβιομηχανίας βάζοντας σε δεύτερο μοίρα την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των πολιτών. Τα δύο τελευταία ζητήματα θα πρέπει σύμφωνα με το 66% των ερωτηθέντων να έχουν προτεραιότητα έναντι των αναγκών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς των γερμανών πολιτικών απέναντι στις αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας φαίνεται να επιδρά αρνητικά και στην άποψη των πολιτών για το κυβερνητικό έργο. Μόλις 47% των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποιημένοι. Τον περασμένο Μάιο το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν σε 55%.

[Πηγή deutsche welle]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube