Venom F5 ταπεινώνει Nevera και Bugatti Chiron. Ή όχι; [video]

Venom F5 ταπεινώνει Nevera και Bugatti Chiron. Ή όχι; [video]

Τα τρία θηριώδη υπεραυτοκίνητα κοντραρίστηκαν στο 1/2 του μιλίου με το Hennessey Venom F5 να έχει τη μεγαλύτερη ταχύτητα εξόδου. Αλλά αυτό δεν αρκούσε για να του δώσει τη νίκη.

Venom F5

Λιγότερο από μία εβδομάδα πριν, το Rimac Nevera διαγωνίστηκε με την Bugatti Chiron Super Sport στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy. Η Hennessey απάντησε δημοσιεύοντας βίντεο του Venom F5, μαθαίνοντας μερικά κόλπα στα καμάρια του Mate Rimac.

Με περισσότερους από 1.800 ίππους και βάρος κάτω από 1.400 kg, το Venom F5 αποδεικνύεται σκληρό καρύδι απέναντι στα θηρία που αγγίζουν ή ξεπερνούν τους δύο τόνους. Και μπορεί να μην έχει την απόλυτη πρόσφυση, αφού είναι πισωκίνητο απέναντι σε 4κίνητες διατάξεις, αλλά μόλις «πατήσει» κάτω για τα καλά, τρελαίνει τα χρονόμετρα.

Αν το ζητούμενο είναι η μέγιστη ταχύτητα εξόδου, τότε η απάντηση μπορεί να φέρει μόνο την αμερικανική σημαία

Στημένα και τα τρία στην εκκίνηση, έτοιμα να καταπιούν τα 804,7 m που αναλογούν στο μισό μίλι, το Hennessey θα σημειώσει με διαφορά τη μεγαλύτερη ταχύτητα εξόδου, με την πολύ εντυπωσιακή επίδοση των 352,55 km/h. Είναι περίπου 20 km/h πάνω από τα 332,76 του αμιγώς ηλεκτρικού Rimac Nevera και πάνω από 40 από τα 311,68 km/h της Bugatti Chiron Super Sport των 1.600 ίππων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hennessey Venom F5 χάνει τον έλεγχο στα 400 km/h, όλα καλά

Πριν όμως βιαστείτε να πανηγυρίσετε μια θερμική νίκη απέναντι στο κροατικό EV hypercar, να σας προσγειώσουμε ανακοινώνοντας τον χρόνο που χρειάζεται το κάθε μοντέλο για να καλύψει την απόσταση. Με την αδιανόητη εκκίνηση που του χαρίζει η ακαριαία απόκριση των τεσσάρων ηλεκτρομοτέρ, το Nevera περνάει τη γραμμή του τερματισμού σε μόλις 13,33”.

Μια αιωνιότητα μπροστά από τα 14,44” του Venom F5. Αν η κόντρα συνεχιζόταν σε ακόμα υψηλότερες ταχύτητες, η σημαντικά μεγαλύτερη ταχύτητα εξόδου θα χάριζε τη νίκη στο Hennessey. Όχι όμως σήμερα.

Με 14,65”, η Bugatti Chiron Super Sport δεν είναι τόσο πίσω από το αμερικανικό υπεραυτοκίνητο σε απόλυτη επίδοση, αλλά με 40+ μικρότερη ταχύτητα εξόδου, δεν θα είχε καμία ελπίδα αν η κόντρα επεκτεινόταν στο επέκεινα. Venom F5

Αν πάντως πονοκεφαλιάζετε για το ποιο από τα τρία μοντέλα να επιλέξετε, θα σας βοηθήσουμε να αποφύγετε την αριθμολαγνεία, αφού οι επιλογές σας είναι μετρημένες. To Venom F5 έχει προπουλήσει όλη την παραγωγή, άλλωστε μιλάμε για μόλις 24 τεμάχια. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ L’Ultime, αυτή είναι η 500ή και τελευταία Bugatti Chiron [video]

Η Bugatti Chiron Super Sport ανήκει επίσης σε μια ευρύτερη γκάμα 500 αυτοκινήτων, η κατασκευή των οποίων έχει ολοκληρωθεί. Το Rimac Nevera είναι διαθέσιμο και μάλιστα υπάρχουν αρκετά απούλητα, αφού ο Mate Rimac παραπονιέται ότι οι αγοραστές δεν προτιμούν τα ηλεκτρικά υπεραυτοκίνητα. Καλά ψώνια!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube