Το θερμικό Volkswagen Golf μπορεί να παραμείνει έως το 2035

Το θερμικό Volkswagen Golf μπορεί να παραμείνει έως το 2035

Αν κι ένα καινούργιο ηλεκτρικό Volkswagen Golf αναμένεται το 2026, η έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης ενδέχεται να παραμείνει μαζί μας για πάνω από μία δεκαετία ακόμα.

Volkswagen Golf

Η παγκόσμια αυτοκίνηση βρίσκεται δίχως άλλο σε ένα επικών διαστάσεων σταυροδρόμι εξελίξεων. Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές υπαναχωρούν αναφορικά με τη δέσμευσή τους στην ηλεκτροκίνηση, κάτι που μπορεί να φέρει εξελίξεις και στο Volkswagen Golf.

Ενώ μια ολοκαίνουργια ηλεκτρική γενιά αναμένεται το 2026, η πρωτοφανής επιτυχία του γερμανικού θερμικού μοντέλου δεν αφήνει ασυγκίνητους τους ιθύνοντες. Θυμίζουμε ότι οι ταξινομήσεις του Volkswagen Golf τους πρώτους έξι μήνες του 2024 αυξήθηκαν κατά 43% σε σχέση με το ίδιο διάστημα την προηγούμενη χρονιά.

Όταν το θερμικό σου μοντέλο πουλάει τόσο καλά, δεν είσαι τρελός να πυροβολήσεις τα πόδια σου

Volkswagen Golf

Κάτι που φέρνει το αειθαλές μοντέλο στη δεύτερη θέση των πωλήσεων πανευρωπαϊκά, πίσω μόνο από το σαφώς πιο προσιτό Dacia Sandero. Την ίδια στιγμή, το Volkswagen Golf πουλάει σημαντικά καλύτερα από το ID.3. Πώς να μην παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του οι Γερμανοί;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Volkswagen ID.3 GTX, πισωκίνητο ηλεκτρικό GTI με 326 ίππους

Να θυμίσουμε ότι δεν θα συνυπάρξουν Golf EV κι ID.3. Ερωτηθείς ο Kai Grünitz, υπεύθυνος εξέλιξης της VW, για την τύχη του ID.3, ήταν σαφής: «Δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να έχουμε δύο ή τρία διαφορετικά μοντέλα που να απευθύνονται στο ίδιο αγοραστικό κοινό». Κι όταν έχεις ένα τόσο βαρύ όνομα όπως το «Golf», δεν τολμάς να το καρατομήσεις. Ειδικά από τη στιγμή που η ID. γκάμα δεν έτυχε της εμπορικής επιτυχίας που επιθυμούσε η VW.

Volkswagen Golf

Ενώ όμως μέχρι τώρα οι Γερμανοί ανακοίνωναν ότι το Golf Mk8.5 θα ήταν το τελευταίο θερμικό Golf της Ιστορίας, τώρα κάνουν λόγο για επέκταση της διάρκειας ζωής του μέχρι το 2035. Όταν κι αναμένεται η πλήρης παύση των πωλήσεων κινητήρων εσωτερικής καύσης πανευρωπαϊκά. Με τον αστερίσκο του τι θα γίνει με τα συνθετικά καύσιμα. 

Η είδηση έρχεται πάλι διά στόματος του Kai Grünitz. Δεν ξεκαθάρισε αν το Golf που θα μπορούμε να αγοράσουμε το 2034 θα είναι εξέλιξη του σημερινού ή θα διατεθούν πόροι για μια ολοκαίνουργια γενιά. Πάντως, το σημερινό Mk8.5 βασίζεται στο μοντέλο 7ης γενιάς, που παρουσιάστηκε το 2013 κι εδράζεται στην πλατφόρμα MQB.

Volkswagen Golf

Το νέο Golf EV, που θα καταφτάσει το 2026, θα χρησιμοποιεί μια αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα. Όχι όμως τη MEB που χρησιμοποιείται από τα σημερινά ID, αλλά τη νέα Scalable System Platform (SSP).

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube