Πόσο μπορεί να κοστίζει αυτό το αυτοκίνητο με την υπογραφή του Preston Tucker;

Πόσο μπορεί να κοστίζει αυτό το αυτοκίνητο με την υπογραφή του Preston Tucker;

Εχουν κατασκευαστεί μόλις 51 αντίτυπα πριν η εταιρεία του Preston Tucker καταστραφεί.

Σίγουρα κάπου θα έχει δει αυτό το αυτοκίνητο με το «μάτι του κύκλωπα» στη μάσκα.
Παρόλο που η εταιρεία κατασκευής τους έχει φτιάξει μόλις 51 αυτοκίνητα πριν το 1950, αυτό το αυτοκίνητο είναι διάσημο.
Ο Preston Tucker είχε την ιδέα για το «Αυτοκίνητο του Αύριο» στα μέσα της δεκαετίας του '40. Εξαιρετικά στιβαρό, με αεροδυναμικό σχεδιασμό, ξεχώριζε για τον κινητήρα που ήταν τοποθετημένος πίσω (εξακύλινδρος δανεισμένος από αεροπλάνο της εποχής) και για τον τρίτο κεντρικό προβολέα στο μέσον της μάσκας, ο οποίος ήταν περιστρεφόμενος και ακολουθούσε το τιμόνι.

Στη θέα του υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός από την αγορά. Ωστόσο κάπου εκεί ο Preston Tucker μπλέχτηκε με την αμερικανική δικαιοσύνη η οποία των κατηγόρησε για απάτες και συνωμοσία. Η δίκη που διήρκεσε πολύ καιρό τελικά τον απέδωσε στην κοινωνία αθώο, αλλά η ζημιά είχε γίνει. Το Tucker 48 ή Torpedo δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή.

Σήμερα αυτά τα λιγοστά οχήματα συγκεντρώνουν όμως τεράστιο ενδιαφέρον στις δημοπρασίες. Ένα από αυτά είναι το αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου  1034, που είναι ένα από τα δώδεκα που κατασκευάστηκαν στο συγκεκριμένο μπλε χρώμα και το οποίο θα βγει σε δημοπρασία τον Ιανουάριο με τιμή ανάμεσα στα  $ 1.750.000 και $ 2.250.000.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο –σε αντίθεση με άλλα όμοιά του που βρίσκονται σε μουσεία – ανήκει σε ιδιωτική συλλογή και δεν χρειάστηκε ποτέ αποκατάσταση καθώς έχει διανύσει λιγότερο από 7.000 μίλια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube