Ένα Mazda 323F με μόλις 630 km είναι το ελιξήριο της ζωής

Ένα Mazda 323F με μόλις 630 km είναι το ελιξήριο της ζωής

Ταξιδέψτε πίσω στον χρόνο στο τιμόνι ενός ολοκαίνουργιου Mazda 323F του 1990.

Παρά το γεγονός ότι είναι 34 ετών, ένα Mazda 323F παραμένει σε εκθεσιακή κατάσταση, έχοντας μόλις 630 km στο οδόμετρο. Κρύβει πίσω του μια τραγική ιστορία, αφού ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να το φυλάξει σε γκαράζ μετά τον θάνατο της συζύγου και του γιου του.

Ως αποτέλεσμα, το Mazda 323F δεν έχει ταξινομηθεί ποτέ από τη στιγμή που βγήκε από το εργοστάσιο, οπότε αν το αγοράσετε, θα μπορείτε να καυχιέστε ότι είστε ο πρώτος ιδιοκτήτης.

Το λιγουρευόσαστε πριν 34 χρόνια και δεν είχατε τα χρήματα να το αποκτήσετε; Να η ευκαιρία για ένα ταξίδι στον χρόνο

Mazda 323F

Το Mazda 323F αποδείχθηκε μεγάλο σουξέ στην πατρίδα μας, συνδυάζοντας την πρακτικότητα των πέντε θυρών του φάστμπακ αμαξώματος με την πιο σπορτίφ γραμμή που θυμίζει κουπέ. Αλλά και τα αναδιπλώμενα φώτα μπροστά, την ενσωματωμένη πίσω αεροτομή και τα πίσω φωτιστικά σώματα που έμοιαζαν πλήρους πλάτους. Είναι ενδιαφέρον ότι τα χαρακτηριστικά πίσω φώτα συνέχισαν να ζουν στην Aston Martin DB7 μέχρι το 2004.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Μαμά» Toyota Land Cruiser του 1997 πουλήθηκε $170.000

Με γαλάζιο χρώμα στο αμάξωμα κι αντίστοιχες απαλές αποχρώσεις στο βελούδινο εσωτερικό, το 323 είναι μια χρονοκάψουλα που ταξιδεύει στο παρελθόν. Όντας η έκδοση GLX, διατίθεται στάνταρ με ηλεκτρική ηλιοροφή, αλλά και χειροκίνητα παράθυρα. Δυστυχώς απουσιάζει ο κλιματισμός και το ηχοσύστημα.

Mazda 323F

Κάτω από το καπό, βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός 4κύλινδρος κινητήρας 1,8 lt, που στέλνει την κίνηση στον μπροστινό άξονα μέσω ενός πεντατάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ McLaren F1, η απόλυτη garage queen, έκανε 23 km σε τρία χρόνια

Αν σας έχει ανοίξει η όρεξη, το όχημα πωλείται στο eBay και βρίσκεται επί του παρόντος στην Κρακοβία της Πολωνίας. Η ζητούμενη τιμή είναι €17.950, αρκετά παραπάνω από τις τιμές που θα δείτε για αντίστοιχα μοντέλα στο car.gr. Ξεκινούν από τα €500 και φτάνουν τα €2.200. Προφανώς όμως πρόκειται για αυτοκίνητα που κουβαλούν τρεις δεκαετίες καταπόνησης στο σασί τους και δεν έχουν σχέση με την άριστη κατάσταση του πολωνικού 323.

Mazda 323F

Για όσους επιθυμούν να επεκτείνουν τη συλλογή τους, υπάρχουν δύο ακόμη μη ταξινομημένα κλασικά Mazda που προσφέρει ο ίδιος αντιπρόσωπος στο eBay. Είναι δύο διαφορετικών γενεών Mazda 626 του 1983 και του 1986 αντίστοιχα, που πωλούνται προς €19.100 το καθένα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube