Κι όμως, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λύσσαξαν στις Σέρρες [video]

Κι όμως, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λύσσαξαν στις Σέρρες [video]

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν ταξιδεύουν; Όχι μόνο το κάνουν, αλλά κλείνουν την πίστα των Σερρών για ένα διήμερο δράσης.

Και τι δεν έχουμε διαβάσει για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Ότι δεν μπορούν να φτάσουν στη Σπάρτη, ότι είναι προβληματικά στο ταξίδι, ότι έχουν 1.002 προβλήματα... Κι όμως, με σωστό προγραμματισμό, αποδεικνύουν ότι μπορούν να φτάσουν παντού και να κάνουν τα πάντα.

Μετά την ανοιξιάτικη εκδρομή, όπου 160 ηλεκτρικά αυτοκίνητα περιηγήθηκαν στις ομορφιές του νομού Ιωαννίνων και το Μέτσοβο, η Ομάδα της Ηλεκτροκίνησης στο Facebook τόλμησε κάτι για πρώτη φορά: Ένα διήμερο στην πίστα των Σερρών και μάλιστα μες στο κατακαλόκαιρο. Έτσι, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η καλύτερη πίστα των Βαλκανίων φιλοξένησε τους πιο θαρραλέους. Και πιο αθόρυβους συνάμα.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα εν Ελλάδι: Όχι μόνο ταξιδεύουν, αλλά και κλείνουν την πίστα για ένα διήμερο απόλαυσης

ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Κι ενώ το θερμόμετρο χτυπούσε 40άρια κι οι περισσότεροι ψήφιζαν παραλία, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατέφτασαν στην πίστα των Σερρών. Είχαν όλα ταξιδέψει ίδιες δυνάμεις κι όχι με νταλίκες ή αυτοκινητάμαξες του ΟΣΕ, όπως συμβαίνει ενίοτε με κάποια θερμικά.

Τα περισσότερα ήταν μοντέλα της Tesla, οι δύο γενιές του Model 3, ένα Model Y Performance κι ένα δεξιοτίμονο Model S. Ξεχωρίζουμε και το πράσινο MG4 XPower, το θηρίο των 435 ίππων που κοστίζει κάτω από €40 χιλιάρικα.

Αλλά και τη θηριώδη Porsche Taycan και το πολύ αξιόλογο νέο Volvo EX30. Δεν περιμέναμε να δούμε στην πίστα μοντέλα όπως το Kia Niro EV και το Volkswagen ID.3, αλλά η απόλαυση της γρήγορης οδήγησης δεν είναι μόνο για τα θηρία των πολλών 100άδων ίππων. Στην παρέα προστέθηκε και μια επαναφορτιζόμενη υβριδική BMW 330e. Απολαύστε τα στο φωτογραφικό υλικό που μοιράστηκαν μαζί μας ο Theodore Tzartos κι η Georgia Sykioti.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Να πώς η Porsche Taycan Turbo GT κατέκτησε το Ring [video]

Ο ρυθμός δεν ήταν φρενήρης, μιας και για τους περισσότερους ήταν η πρώτη επίσκεψη στην πίστα. Αλλά κι ο συνδυασμός μεγάλου βάρους κι υψηλής θερμοκρασίας ήταν ο εγγυημένος για να διαλύσουν τα ελαστικά τους και να μην μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους. 

ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ιδανικά, την επόμενη φορά κι αφού τώρα κόλλησαν το «μικρόβιο» της πίστας, θα έχουν προβεί στις κατάλληλες προετοιμασίες: Δεύτερη 4άδα ζάντες, αγορά μεταχειρισμένων σλικ ή ημί-σλικ από αγωνιζόμενους κι οδήγηση στο όριο, δίχως σκοτούρες για την επιστροφή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tesla Model 3 και Porsche Taycan κολυμπάνε στο Ντουμπάι [video]

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Σκλαβενίτη που βρίσκεται περίπου 12' από την πίστα υπάρχει ταχυφορτιστής 300 kW της ΔΕΗ, όπου τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φόρτιζαν με καταιγιστικό ρυθμό. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube