Κι όμως, το Audi Q4 E-Tron πωλείται με 19άρες ατσάλινες ζάντες

Κι όμως, το Audi Q4 E-Tron πωλείται με 19άρες ατσάλινες ζάντες

Το Q4 E-Tron δεν είναι το μόνο Audi που διατίθεται με ατσάλινες ζάντες στον βασικό εξοπλισμό.

Q4 E-Tron

Η Audi μπορεί να είναι μάρκα πολυτελείας, αλλά κατά την πάγια τακτική των Γερμανών, προσφέρει βασικές εκδόσεις με λιτό εξοπλισμό κι ο αγοραστής προσθέτει τα έξτρα που επιθυμεί. Πάρτε για παράδειγμα το Q4 E-Tron, ένα ηλεκτρικό SUV που μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το Volkswagen ID.4.

Η βασική έκδοση του Q4 E-Tron που πωλείται στη Γερμανία δεν είναι και τόσο λαμπερή, καθώς φοράει ατσάλινες ζάντες 19 ιντσών. Προφανώς ντύνονται με καλαίσθητα τάσια, αλλά παραμένει οξύμωρο ότι το μικρότερου κύρους ID.4 πωλείται αποκλειστικά με ζάντες αλουμινίου στην εγχώρια αγορά.

Οι ατσάλινες ζάντες ήταν κάποτε λύση ανάγκης για να χαμηλώσει το κόστος. Αλλά πώς σας φαίνεται όταν τις φοράει ένα μοντέλο των €50.000+;

Q4 E-Tron

Το Q4 E-Tron θα ξενίσει τους αγοραστές και για έναν ακόμα λόγο: Φοράει ταμπούρα στον πίσω άξονα, αλλά αυτό είναι κοινός τόπος σε όλα τα ηλεκτρικά της πλατφόρμας MEB του Ομίλου VW. Οι τεχνικοί υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζονται δισκόφρενα, αφού το σύστημα ανάκτησης ενέργειας αναλαμβάνει το 90% της πέδησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Audi Q4 Business e-tron, με πλούσιο εξοπλισμό και προνομιακή τιμή

Τα ταμπούρα επαρκούν και με το παραπάνω, ενώ έχουν μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, χαμηλότερο κόστος συντήρησης και μειώνουν τον κίνδυνο διάβρωσης. 

Q4 E-Tron

Το Q4 E-Tron και το αδερφάκι του Sportback δεν είναι τα μόνα μοντέλα της Audi που πωλούνται με στάνταρ ατσάλινους τροχούς στη Γερμανία. Το A1 και το Q2 καταργούν επίσης τα φανταχτερά κράματα στα βασικά τους εξοπλιστικά επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Audi Q4 Sportback e-tron 50 quattro

Το πρώτο φοράει σετ 15 ιντσών, ενώ το δεύτερο έχει ελαφρώς μεγαλύτερους τροχούς 16 ιντσών. Και τα δύο μοντέλα βρίσκονται στο δείλι της καριέρας τους, αφού κανένα δεν θα ανανεωθεί και δεν θα υπάρξει επόμενη γενιά.

Q4 E-Tron

Κι αν τα €22.700 του Α1 και τα €28.600 του Q2 στη Γερμανία δεν είναι κάποιο πολύ υψηλό ποσό, δεν ισχύει το ίδιο για τα €52.950 που κοστίζει το ακριβότερο Audi με ατσάλινες ζάντες. 

Να διευκρινήσουμε πάντως ότι προς τιμήν της ελληνικής εισαγωγικής,  όλα τα παραπάνω μοντέλα διατίθενται στην πατρίδα μας με ζάντες αλουμινίου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube