Πέθανε ο τελευταίος εγγονός του Ηenry Ford

Πέθανε ο τελευταίος εγγονός του Ηenry Ford

Eίχε χρηματίσει αντιπρόεδρος της Ford Motor Co - "Εφυγε" από πνευμονία στα 88 του χρόνια

Ο William Clay Ford Sr. πρώην αντιπρόεδρος της Ford Motor Co. και ο τελευταίος εν ζωή εγγονός του μεγάλου ιδρυτή της εταιρίας Ηenry Ford πέθανε σε ηλικία 88 ετών στο σπίτι του στο Μίσιγκαν των Η.Π.Α. από πνευμονία.

Γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ στις 14 Μαρτίου του 1925 και ήταν το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά της Eleanor Lowthian Clay και του  Edsel Ford, ο οποίος ήταν το μοναδικό παιδί του Χένρυ Φόρντ. Από τα αδέλφια του ο Benson Ford πέθανε το 1978, ο Henry Ford ΙΙ (πρόεδρος για μεγάλο διάστημα της εταιρίας) το 1987 και η J. Ford το 2005.

Σπούδασε στα πανεπιστήμια του Ντιτρόιτ και του Μίσιγκαν, κατατάχθηκε το 1943 στην αεροπορία του Ναυτικού και το 1947 παντρεύτηκε την Martha Parke Firestone, εγγονή του Harvey Firestone ιδρυτή της ομώνυμης εταιρίας ελαστικών, ο οποίος ήταν πολύ φίλος του Ηenry Ford. Απέκτησαν τρείς κόρες και έναν γιό και είχε 14 εγγόνια και τρία δισέγγονα.

Στην εταιρία ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 23 ετών και πέρασε από πολλές θέσεις ενώ όπως αναφέρουν όλοι οδήγησε την εταιρία στις επιτυχίες χάρη στις διοικητικές του ικανότητες και την οξυδέρκεια που τον χαρακτήριζε. Η Ford αποφάσισε για διάστημα 30 ημερών η σημαία στις εγκαταστάσεις της εταιρίας να παραμείνει μεσίστια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube