Ο Kevin Rice επικεφαλής σχεδιασμού στη Mazda Europe

Ο Kevin Rice επικεφαλής σχεδιασμού στη Mazda Europe

H τοποθέτησή του σε αυτή τη θέση σηματοδοτεί την ανάγκη της Mazda για πλήρη ανανέωση της σχεδιαστικής της φιλοσοφίας

Μπορεί στην Ελλάδα η τύχη της Mazda να "παίζεται" ανάμεσα σε κάποιους μνηστήρες που θέλουν να αναλάβουν την εκπροσώπησή της, όμως στην Ευρώπη η μάρκα και καλά πάει και ανανεώνεται.

Στο πλαίσιο αυτής της ανανέωσης, ο Kevin Rice ανέλαβε επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος στη θέση του  Peter Birtwhistle, ο οποίος παραιτήθηκε συμπληρώντας 26 χρόνια επιτυχημένης πορείας στη Mazda Europe. 

Ο Peter Birtwhistle πήγε στη Mazda το 1988 και ανέλαβε επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος ένα χρόνο μετά , το 1999.  Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόμων έχει να επιδείξει πολλά βραβεία  για τη δουλειά του με αποκορύφωμα τα Mazda 6 και Mazda 3 το 2013 και 2014 που αμφότρα κέρδισαν το βραβείο «World Car Design of the Year».

Από την άλλη, ο 50χρονος Kevin Rice είχε και παλαιότερα (1990) θητεύσει στο σχεδιαστικό τμήμα της Mazda, ενώ στο βιογραφικό του έχει επιτελικές θέσεις σε σχεδιαστικά τμήματα μεγάλων κατασκευαστών όπως η BMW για παράδειγμα. H τοποθέτησή του σε αυτή τη θέση σηματοδοτεί την ανάγκη της Mazda για πλήρη ανανέωση της σχεδιαστικής της φιλοσοφίας.

Αποχαιρετώντας τον  Peter Birtwhistle και υποδεχόμενος τον Kevin Rice, ο πρόεδρος της Mazda Motor Europe, Jeff Guyton δήλωσε πως η Mazda έχει παράδοση στην Ευρώπη με τα εκπληκτικά της σχέδια, τα οποία την καθιστούν την πιο ¨ευρωπαϊκή" από τις Ιαπωνικές μάκρες. Αυτό, σε μεγάλο βαθμό το οφείλουμε στον Peter και στο πάθος του για το σχεδιασμό και τα αυτοκίνητα, τον οποίο και θα ήθελα να  ευχαριστήσω για τη συνεισφορά του στην επιτυχία της Mazda. Είμαστε τυχεροί - κατέληξε ο πρόεδρος - που έχουμε αλαντούχο διάδοχο, όπως είναι ο Kevin, που εκπροσωπεί τη νέα γενιά των σχεδιαστών και ο οποίος θα συνεχίσει τη δουλειά του Peter

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube