Niki Lauda: Με συγκίνησε μια επιστολή που μου έστειλε ο Vettel στο νοσοκομείο

Niki Lauda: Με συγκίνησε μια επιστολή που μου έστειλε ο Vettel στο νοσοκομείο

Οι πρώτες δηλώσεις του μετά την περιπέτεια που πέρασε με την μεταμόσχευση πνεύμονα.

«Είμαι καλά και είμαι έτοιμος να επιστρέψω το 2019 στις πίστες».
Πέντε μήνες μετά την επιτυχή μεταμόσχευση πνεύμονα στην οποία υποβλήθηκε σε νοσκομείο της Βιέννης, ο Niki Lauda μιλά στην έγκυρη ιταλική Gazzetta dello Sport και αποκαλύπτει όσα έζησε όλο αυτό το διάστημα, αλλά και ένα σημαντικό γεγονός με τον Vettel.

O ίδιος λέει πως όλο αυτό το διάστημα δεν έχασε ούτε έναν αγώνα της F1, παρακολουθούσε τα πάντα από την τηλεόραση ακόμη και όταν ακόμη ήταν μέσα στο νοσοκομείο και μάλιστα, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με όλους τους ανθρώπους της Mercedes. «Ήταν σαν να ήμουν εκεί», είπε.
Αναφερόμενος στην περιπέτεια με την υγεία του είπε πως ήξερε από την πρώτη στιγμή την σοβαρότητά της και το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να παλέψει. «Το έκανα και παλαιότερα, το έκανα κάθε στιγμή και το κάνω ακόμη» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι γιατροί τον έχον διαβεβαιώσει ότι σε έναν περίπου μήνα θα είναι σε θέση να αναλάβει και πάλι πλήρως τα καθήκοντά του στην ομάδα. «Το 2019 θα είμαι και πάλι παρών στις πίστες», είπε στη συνέντευξή του Αυστριακός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ένα γεγονός που τον συγκίνησε στη διάρκεια της περιπέτειάς του.
«Πήρα μια χειρόγραφη επιστολή από τον Vettel  όσο βρισκόμουν στο νοσοκομείο. Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα γιατί είχα την εντύπωση πως οι οδηγοί το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να οδηγούν. Όμως η επιστολή του Sebastian ήταν γεμάτη συναίσθημα. Πέρα από εξαιρετικός οδηγός απέδειξε ότι είναι και εξαιρετικός άνθρωπος», είπε ο Lauda και συμπλήρωσε: «Δεν δικαιούμεθα να τον αμφισβητούμε οδηγικά. Είχε κάποιες ατυχίες και άσχημες στιγμές μέσα στη χρονιά, όμως είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και ένας παγκόσμιος πρωταθλητής δεν ξεχνά πώς να οδηγεί. Είμαι βέβαιος ότι το 2019 θα είναι ακόμη πιο δυνατός και θα είναι ένας πολύ μεγάλος αντίπαλος για τον Lewis».

Όσο για τον Hamilton είπε ότι φέτος δεν έκανε ούτε ένα λάθος. Η Ferrari ήταν σε πολλές περιπτώσεις από εμάς, αλλά ο Lewis οδήγησε εκπληκτικά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube