Το Model 3 Performance χάνει φρένα - μπαταρία στο Ring [video]

Το Model 3 Performance χάνει φρένα - μπαταρία στο Ring [video]

O Misha Charoudin πίεσε το νέο Tesla Model 3 Performance στο Nürburgring και τα συμπεράσματά του δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά.

Model 3 Performance

Ενώ η ανανεωμένη έκδοση Highland βρισκόταν στην πατρίδα μας τουλάχιστον ένα 6μηνο, η παρουσίαση του καινούργιου Model 3 Performance πήγαινε από αναβολή σε αναβολή. Όλος ο πλανήτης το περίμενε με κομμένη την ανάσα κι είναι επιτέλους εδώ.

Εκπληρώνει στην πράξη όσα υποσχόταν; Άξιζε η τόση αναμονή; Τα πρώτα δείγματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά. Σε κόντρα με το μοντέλο πρώτης γενιάς, το νέο Model 3 Performance ήταν πάνω από 0,5” ταχύτερο στο 1/4 του μιλίου.

Με τέτοια φρένα και την μπαταρία να υπερθερμαίνεται, το νέο 3άρι δεν κάνει για πίστα

Αλλά δεν περιμέναμε πώς και πώς το νέο Performance για κόντρες στα φανάρια. Το πραγματικό κριτήριο είναι η πίστα και ποια πιο απαιτητική από το Nürburgring; Και ποιος πιο κατάλληλος για να το κρίνει εκεί μέσα από τον Misha Charoudin;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Misha ξετρελάθηκε με την Corvette Z06 στο Ring

Η γνώμη του έχει πολύ μεγάλη βαρύτητα. Όχι μόνο επειδή αποκαλείται δικαίως Mr. Nürburgring, αλλά και γιατί πρόσφατα οδηγήσε στην Πράσινη Κόλαση το Hyundai Ioniq 5 N. Έκανε μαζί του δύο πολύ γρήγορους γύρους κι έμεινε ενθουσιασμένος. Όχι μόνο με τις επιδόσεις του και την οδική του συμπεριφορά, αλλά και με τη θερμική διαχείριση της μπαταρίας που επέτρεψε 40+ km με συνεχή πίεση στο απόλυτο όριο.

Τώρα, μας αναφέρει τις εντυπώσεις του από το νέο 3άρι. Εν κατακλείδι, έχει ένα θετικό σχόλιο και δύο αρνητικά. Το θετικό αφορά το φανταστικό κράτημα, σαφώς ανώτερο από της πρώτης γενιάς. Με ρυθμιζόμενη ανάρτηση, ενισχύσεις στο πλαίσιο και καθίσματα με πιο έντονη πλευρική στήριξη, όντως περιμέναμε ότι θα ήταν πιο απολαυστικό στις στροφές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Model 3 Performance, 3,1” για το 0-100, από €55.990

Αλλά εκεί που μας τα χαλάει είναι αρχικά στο σύστημα πέδησης. Μετά από μόλις 5 km, το αυτοκίνητο «έμεινε» από φρένα, θυμίζοντας το Model S Plaid χωρίς το Track Pack. Χαρίζοντάς μας μια πολύ εντυπωσιακή φωτογραφία με τα φρένα να καπνίζουν, η οποία όμως είναι παραπλανητική. Ο ιδιοκτήτης είχε αλλάξει τα υγρά των φρένων κι αυτό που βλέπουμε είναι το αποτέλεσμα μερικών σταγόνων που αμελώς είχαν στάξει έξω από το δοχείο κι όχι τα δισκόφρενα που έχουν πάρει φωτιά.

Model 3 Performance

Το γεγονός βέβαια παραμένει ότι αν κάποιος θέλει να δει σοβαρά το ζήτημα της πίστας, τα φρένα του Model 3 Performance χρειάζονται αναβάθμιση. Με τον Misha να τα αποκαλεί «επικίνδυνα» σε εργοστασιακή μορφή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κι όμως, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λύσσαξαν στις Σέρρες [video]

Ύστερα, είναι το θέμα της θερμικής διαχείρισης της μπαταρίας. Περίπου στο 1/4 του γύρου, η απόδοση μειώθηκε για να φτάσει κάποια στιγμή έως και κάτω από το μισό σε ισχύ. Στοιχεία που έρχονται σε έντονη αντίθεση με το Hyundai, το οποίο βγάζει έναν απαιτητικό γύρο χωρίς πρόβλημα σε φρένα ή μπαταρία, παρότι ζυγίζει περί τα 350 kg πάνω από το Tesla.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube