Η απόλυτη Alfa Romeo 2000 GTV μπορεί να γίνει δική σας

Η απόλυτη Alfa Romeo 2000 GTV μπορεί να γίνει δική σας

Αν πάντα ονειρευόσαστε μια Alfa Romeo 2000 GTV κι έχετε γεμάτη τσέπη, τότε σας βρήκαμε το κατάλληλο όχημα.

Κατασκευασμένη σε λιγότερες από 37.500 μονάδες από το 1971 έως το 1976, η Alfa Romeo 2000 GTV πήρε το όνομά της από τον κυβισμό του εύηχου 4κύλινδρου κινητήρα που κρύβεται κάτω από το καπό.
Το πανέμορφο κουπέ, σχεδιασμένο από την πένα του Bertone δεν είναι ακόμη μία Alfa Romeo 2000 GTV, αφού όλο της το αμάξωμα έχει αντικατασταθεί από ανθρακονήματα.

Αν τα εφηβικά σου όνειρα περιείχαν μια Alfa Romeo 2000 GTV, ποτέ δεν είναι αργά να τα πραγματοποιήσεις

Alfa Romeo 2000 GTV

Το σασί απογυμνώθηκε κι εστάλη στην Ιταλία για πλήρη ανακατασκευή. Όταν επέστρεψε στον Καναδά, η Cynergy Composites ανέλαβε το δύσκολο εγχείρημα να τη ντύσει με τα υπέροχα άβαφα κάρμπον πάνελ.

Σαν να μην έφτανε η σιελόρροια που προκαλεί το γυμνό ανθρακόνημα, διαφαίνεται ένα αχνό υδατογράφημα που συνδυάζει τη λέξη «Ampia» — «απέραντος» στα ιταλικά — με το θρυλικό έμβλημα της ιταλικής φίρμας.

Alfa Romeo 2000 GTV

Έχοντας διανύσει μόλις 90 km από τότε που ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή, η Alfa Romeo 2000 GTV είναι μια ονείρωξη πάνω σε τροχούς. Σημαντικά ελαφρύτερη από το εργοστασιακό μοντέλο, φοράει 15άρες ζάντες με ημί-σλικ ελαστικά Falken Azenis RT660.

Η ανάρτηση περιλαμβάνει κιτ της Alfaholics μπροστά, ρυθμιζόμενα πίσω ελατήρια Classic Alfa, αμορτισέρ Koni και 4πίστονα φρένα της Wilwood.

Alfa Romeo 2000 GTV

Αν και δεν αναφέρεται η ακριβής ιπποδύναμη, γνωρίζουμε ότι η συμπίεση είναι πλέον 10.6:1 κι αναμένουμε κάτι ανώτερο από τους 131 ίππους του δίλιτρου κινητήρα.

Στο εσωτερικό, έχεις την ίδια αίσθηση που αφήνει και το αμάξωμα: Ότι δεν θες να διανύσεις ούτε μισό μέτρο, από φόβο μήπως σπιλώσεις ή καταστρέψεις κάτι. 

Alfa Romeo 2000 GTV

Έτσι, η καμπίνα είναι ντυμένη με ποιοτικό ρετρό μαύρο δέρμα και ντρέπεσαι να πατήσεις τις επενδύσεις του δαπέδου. Ένας Bluetooth δέκτης, κρυμμένος στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, εκσυγχρονίζει τις ηχητικές δυνατότητες και συνεργάζεται με ηχεία της Kenwood.

Τα όργανα της Speedhut περιλαμβάνουν ταχύμετρο που τελειώνει στα 200 km/h και στροφόμετρο που ανεβάζει στις 10.000 rpm. Μπροστά τους φιγουράρει το MOMO Prototipo τιμόνι και λίγο δεξιότερα ο λεβιές από το 5άρι χειροκίνητο σασμάν.

Alfa Romeo 2000 GTV

Αν μας διαβάζετε από τον Καναδα κι έχετε μνήμες από Alfa Romeo 2000 GTV να σηκώνουν τον μπροστινό εσωτερικό τροχό στις στροφές, τώρα είναι η ευκαιρία σας. 

Η δημοπρασία ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ, αλλά ετοιμαστείτε για 6ψήφιο νούμερο πώλησης. Ήδη έχει φτάσει τα $150.000 (€138.000).

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube