Τα πρώτα Tesla Cybertruck ταξινομήθηκαν επίσημα στην Ευρώπη

Τα πρώτα Tesla Cybertruck ταξινομήθηκαν επίσημα στην Ευρώπη

Δεν έχει λάβει ακόμα επίσημη έγκριση; Κι όμως, τα πρώτα Tesla Cybertruck κατέφτασαν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Tesla Cybertruck
Είναι πολύ μεγάλο. Είναι επικίνδυνο για τους πεζούς. Είναι πολύ βαρύ. Χρειάζεται επαγγελματικό δίπλωμα για να το οδηγήσετε. Και τι δεν έχει ειπωθεί για δαύτο; Κι όμως, τα πρώτα Tesla Cybertruck κατέφτασαν με επισημότητα Γηραιά Ήπειρο.
Η είδηση κοινοποιήθηκε από επίσημο στέλεχος της αμερικανικής εταιρείας, που ανέβασε φωτογραφίες όπου ένα Tesla Cybertruck που φοράει πινακίδες Πολωνίας.

Πώς έβγαλαν πινακίδες χωρίς επίσημη έγκριση; Όπως και να έχει, τα πρώτα Tesla Cybertruck βρίσκονται ήδη ανάμεσά μας

Στην ίδια δημοσίευση, αναφέρεται ότι το ηλεκτρικό διπλοκάμπινο κυκλοφορεί και με πινακίδες της Τσεχικής Δημοκρατίας, αλλά και της Αυστρίας. Δεν γίνεται σαφής αναφορά στη διαδικασία έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μόνο μια λιτή ενημέρωση ότι η ταξινόμηση έγινε ως επαγγελματικό όχημα. Άραγε θα υπόκειται σε χαμηλότερο όριο ταχύτητας;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 75 Tesla Cybertruck μαζί είναι απόβαση εξωγήινων στη Γη [video]

Πάντως, παρά τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί αρχικά, δεν υπάρχει πρόβλημα με το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος των 3.500 kg, που ισχύει στα επιβατικά μοντέλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Βανδάλισαν 26 Tesla Cybertruck, γράφοντας «F**k Elon» [video]

Το βαρύτερο Tesla Cybertruck είναι το 3κινητήριο Cyberbeast με τους 845 ίππους. Η κορυφαία έκδοση σταματά τη ζυγαριά στα 3.129 kg, οπότε τσάμπα οι φήμες ότι θα μπορούσε να οδηγηθεί μόνο με άδεια οδήγησης Γ’ κατηγορίας.

Tesla Cybertruck

Ο ίδιος ο Elon Musk παραδέχτηκε ότι η έγκριση του Cybertruck στην Ευρώπη και την Ασία θα είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης μετόχων της Tesla που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε ότι η διεθνής καριέρα του Cybertruck ενδέχεται να ξεκινήσει κάποια στιγμή εντός του 2025.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Tesla Cybertruck προβληματίζει την Ευρώπη πριν καν έρθει!

Ήδη το έχουμε δει στην Ευρώπη. Επίσημα, μέσω στατικής περιοδείας στο Βερολίνο κι αλλού. Ανεπίσημα, με κάμποσες παραεισαγωγές, όπως αυτή στους δρόμους της Μόσχας, παρά το εμπάργκο που υφίσταται το ρωσικό κράτος. Άλλο ένα κυκλοφορεί στην Κύπρο και δεν περνά σε καμία περίπτωση απαρατήρητο.

Και βέβαια, μην ξεχνάμε ότι κάποια Tesla Cybertruck έχουν καταφτάσει και στην Κίνα. Ένα μάλιστα πρόλαβε ήδη να γίνει σμπαράλια, όταν ο ιδιοκτήτης του το παράκανε παίζοντας στους αμμόλοφους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube