Μείωση... αποδοχών για τον Sergio Marchionne από το Fiat Group

Μείωση... αποδοχών για τον Sergio Marchionne από το Fiat Group

Δείτε πόσα χρήματα κέρδισε το 2013 το αφεντικό της Fiat και πόσα έχασε σε σχέση με το 2012

Το Fiat Group ανακοίνωσε ότι κατέβαλε στον CEO του γκρουπ Sergio Marchionne 3.600.000 ευρώ σε μετρητά το περασμένο έτος (συμπεριλαμβανομένων των μπόνους και των κινήτρων), έναντι 4,5 εκατ. ευρώ που είχε εισπράξει το 2012.

Ο Marchionne έχει μια σταθερή αμοιβή 2.300.000 ευρώ το χρόνο και ένα μπόνους 1.300.000 ευρώ για την επίτευξη ορισμένων στόχων επιδόσεων ανακοίνωσε η Fiat, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι.

Παράληλα, σύμφωνα με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα κινήτρων, στον Marchionne εκχωρήθηκε επίσης το δικαίωμα να λάβει 2,3 εκατ. μετοχές της Fiat - αξίζουν περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες τιμές - αλλά ο "αρχηγός" της Fiat δεν έχει κάνει ακόμη χρήση αυτού του δικαιώματος. Ωστόσο, ο Marchionne κατείχε ήδη 3 εκατομμύρια μετοχές της Fiat στο τέλος του 2013.

Η Fiat επίσης ανακοίνωσε πως ο Marchionne δεν έλαβε καμία επιπλέον αποζημίωση για το έργο του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Chrysler.

Η Fiat ανακοίνωσε για το 2013 εμπορικό κέρδος 3,39 δισ. ευρώ, κάτω από τις 3,54 του 2012, ενώ ο Marchionne αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο βιομηχανικό σχέδιο το Μάιο, συμπεριλαμβανομένων των νέων μοντέλων για τις Maserati, Alfa Romeo και Jeep εμπορικά σήματα που η εταιρεία θα παράγει για εξαγωγή προς την Ασία και την Αμερική .

Το σχέδιο αποσκοπεί στην αποκατάσταση της Fiat στην κερδοφορία στην Ευρώπη, μια αγορά που αναρρώνει με αργούς ρυθμούς μετά από μια εξαετία συνεχούς πτώσης στις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Εκτός από την Chrysler και η Fiat, ο Marchionne κέρδισε επίσης το 2013 αλλά 2.100.000 ευρώ ως αμοιβή για το έργο του ως εκτελεστικός πρόεδρος της CNH Industrial, εταιρίας που κατασκευάζει τρακτέρ και φορτηγά η οπόία συγχωνέυτηκε τον περασμένο χρόνο με τη Fiat Industrial, ενώ δεν άσκησε ακόμη το διάιωμά του να λαβει 366.667 μετοχές της CNH.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube