Με τους «αρχηγούς» των GM, Ford και FCA συναντήθηκε ο Trump

Με τους «αρχηγούς» των GM, Ford και FCA συναντήθηκε ο Trump

Θέλει διακαώς να ενισχύσει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Έπιασε δουλειά ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ και μια από τις πρώτες του συναντήσεις ήταν με τους επικεφαλής των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών της χώρας. 
 
Έτσι, όπως ο ίδιος μας ενημέρωσε μέσα από ανάρτηση στο Twitter, συναντήθηκε με την Mary Teresa Barra της General Motors, τον Mark Fields της Ford και βέβαια τον Sergio Marchionne της FCA
 
Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξασφάλιση θέσεων εργασίας στο συγκεκριμένο τομέα της βιομηχανίας, κάτι για το οποίο ο Trump έχει δώσει προεκλογικά πολλές υποσχέσεις και ως φαίνεται είναι αποφασισμένος να το κάνει με οποιονδήποτε τρόπο. 

 
Ως είθισται, εξερχόμενοι της συνάντησης άπαντες δήλωσαν ευτυχείς, την ώρα που ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως «μπορούμε να μειώσουμε κατά 75% τις κανονιστικές διατάξεις που διέπουν τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου». Πρόκειται για όρους μάλλον αυστηρούς που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και είχαν θεσπιστεί επί Obama. Και είναι αυτοί οι όροι που θεωρούνται ως μια από τις βασικές αιτίες που πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται στο Μεξικό
 
 
Παράλληλα, ο Donald Trump υποσχέθηκε πως «για όποιον κατασκευαστή θέλει να επενδύσει, θα φροντίσουμε ώστε οι σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες να ολοκληρώνονται άμεσα». 
 
«Η Αμερική είναι η χώρα μας και θέλουμε να δημιουργήσουμε σε αυτήν μια ισχυρή αυτοκινητοβιομηχανία που θα εγγυάται θέσεις εργασίας και θα παράγει ανταγωνιστικά προϊόντα» σχολιάσε μετά τη συνάντηση η Mary Teresa Barra της General Motors. Την ίδια στιγμή ο Marchionne επενέφερε στο προσκήνιο μια παλιά του θέση για συμμαχίες στις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, τονίζοντας ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος επιτυχίας τους και υπενθύμισε την πρόταση που είχε κάνει στην GM, πρόταση που είχε παγώσει καθώς από την πλευρά της GM δεν υπήρξε ποτέ απάντηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube