Kαι με τη βούλα των μετόχων η συγχώνευση Fiat με Chrysler

Kαι με τη βούλα των μετόχων η συγχώνευση Fiat με Chrysler

Ιστορική αλλαγή σελίδας και μετονομασία της εταιρίας σε Fiat Chrysler Automobiles NV

Η Fiat αλλάζει σελίδα και στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσής οι μέτοχοι της εταιρίας - σύμβολο για την Ιταλία και την ιταλική οικονομία, έδωσαν το ΟΚ για τη συγχώνευσή της με την Chrysler. 
 
Με βάση αυτή την ιστορική απόφαση το όνομα της εταιρίας από Fiat SpA γίνεται Fiat Chrysler Automobiles NV και είναι η 7η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως. 
Το σημαντικότερο όμως είναι πως μετά από 115 χρόνια η έδρα της εταιρίας μετακομίζει από το Τορίνο της στην Ολλανδία, ενώ η φορολογική της «βάση» θα βρίσκεται πλέον στο Λονδίνο. Για την τελευταία «μετακίνηση»οι λόγοι είναι ευνόητοι και δεν χρειάζονται διευκρινίσεις... 
Πριν το 2015 μάλιστα, η μετοχή της νέας πλέον εταιρίας θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ θα εξακολουθήσει να διαπραγματεύεται και σε αυτό του Μιλάνο.  
 
Ο πρόεδρος της εταιρίας Sergio Marchionne, διαβεβαίωσε τους μετόχους πως δεν κινδυνεύει η ύπαρξη και οι θέσεις εργασίας των οκτώ συνολικά εργοστασίων που έχουν έδρα την Ιταλία, τονίζοντας πως σύντομα η παραγωγή τους θα αυξηθεί αφού σε αυτά θα συναρμολογούνται και αυτοκίνητα της Chrysler, πως το Jeep Renegate.
 
Αυτή τη στιγμή πάντως, πάνω από 30.000 εργαζόμενοι σε αυτά τα εργοστάσια βρίσκονται σε καθεστώς υποχρεωτικής άδειας. Για τους εργαζόμενους αυτούς ο Sergio Marchionne είπε πως με την αύξηση παραγωγής των εργοστασίων θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για τη σταδιακή επαναπρόσληψή τους. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube