Εφιάλτης για την General Motors οι ελαττωματικοί διακόπτες της μίζας

Εφιάλτης για την General Motors οι ελαττωματικοί διακόπτες της μίζας

Πάνω από 300 υπολογίζουν τους νεκρούς οι οργανώσεις προστασίας του καταναλωτή στις ΗΠΑ

 
Επισήμως η GM έχει δεχτεί πως 27 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας προβλήματος στην κλειδαριά της μίζας σε διάφορα μοντέλα της.
 
Το πρόβλημα ήταν ότι το κλειδί γύριζε μόνο του και ο κινητήρας έσβηνε εν κινήσει με αποτέλεσμα να απενεργοποιούνται τα συστήματα υποβοήθησης στο τιμόνι και τα φρένα ενώ πολλές φορές κλείδωνε και το τιμόνι. Οι οργανώσεις προστασίας των καταναλωτών στις ΗΠΑ μιλούν για πάνω από 300 νεκρούς, αλλά αυτό επισήμως δεν έχει πιστοποιηθεί. Η υπόθεση βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στα αμερικανικά δικαστήρια, με την GM να έχει καταβάλει έως τώρα αποζημίωση σε 52 περιπτώσεις που έχουν τελεσιδικήσει, ενώ εκκρεμούν 1.371 περιπτώσεις με αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες.
 
Η General Motors κατηγορείται όχι μόνον για το πρόβλημα αυτό καθαυτό, αλλά και για το γεγονός ότι το γνώριζε τουλάχιστον για μια δεκαετία, αλλά δεν έδωσε τη δέουσα προσοχή. Η νέα πρόεδρος της εταιρίας, η Mary Barra, που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Ιανουάριο του 2014 (η πρώτη γυναίκα CEO σε αυτοκινητοβιομηχανία), έχει δώσει εντολή για πιο ενδελεχή ποιοτικό έλεγχο των αυτοκινήτων της GM, κάτι που αναγκάζει την εταιρία να προχωρά σε συνεχείς ανακλήσεις, κίνηση που μεταφράζεται σε ζημιά πολλών δισ δολαρίων. 
 
Το θέμα ξαναβγήκε στην επιφάνεια ύστερα από ανακοινώσεις των οργανώσεων προστασίας του καταναλωτή στις ΗΠΑ που καταγγέλλουν καθυστερήσεις στην εκδίκαση των εκκρεμών υποθέσεων. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube