Έκλεψε ένα Tesla, σκόρπισε την καταστροφή και τώρα διεκδικεί... βραβείο 10.000 δολαρίων

Έκλεψε ένα Tesla, σκόρπισε την καταστροφή και τώρα διεκδικεί... βραβείο 10.000 δολαρίων

Πως η Tesla έβαλε... τρικλοποδιά στον εαυτό της και τώρα μπορεί να πληρώσει από πάνω μέχρι και bonus σε έναν κλέφτη αυτοκινήτων

Ανήμερα της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ (στις 4 Ιουλίου), ο οδηγός ενός κλεμμένου Tesla που καταδιώκονταν από την αστυνομία, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με ταχύτητα περίπου 160 km/h και αφού... έπαιξε συγκρουόμενα με διάφορα αυτοκίνητα, συγκρούστηκε σε διάζωμα με δυο ακόμα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να κοπεί σε δυο κομμάτια, με το πίσω μέρος του να καρφώνεται σε έναν τοίχο και το εμπρός να τυλίγεται στις φλόγες.
 

Η εικόνα που άφησε πίσω του ήταν κάτι παραπάνω και από βομβαρδισμένο τοπίο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ενώ το θέμα πήρε πολύ μεγάλη δημοσιότητα στις ΗΠΑ, τόσο για τις καταστροφές που προκλήθηκαν όσο και για το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά, ένα ηλεκτρικό Tesla πήρε φωτιά.

 
Ως εκ θαύματος ο οδηγός του κλεμμένου Tesla δεν έπαθε το παραμικρό, σε αντίθεση με άλλους τέσσερις οδηγούς που τραυματίστηκαν. Η Tesla απαντώντας σε ερωτήσεις του Bloomberg δήλωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνες για το περιστατικό καθώς δεν είναι μεμονωμένο, αφού πέρυσι τρία ακόμα ηλεκτρικά Tesla είχαν τυλιχθεί στις φλόγες.
 

Η εταιρία επίσης καλείται να απαντήσει πως ο συγκεκριμένος κλέφτης κατάφερε να διαρρήξει το αυτοκίνητο και να παρακάμψει τα συστήματα ασφαλείας του, δεδομένου ότι η Tesla λέει πως αυτά είναι πολύ ασφαλή.

Λίγες μέρες αργότερα, η Tesla σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την εικόνα της και να αποδείξει πως τα συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων της είναι απροσπέλαστα (για να ξεκλειδώσεις το αυτοκίνητα και για να ενεργοποιήσεις τον κινητήρα χρειάζεται κωδικός πρόσβασης), προσφέρει 10.000 δολάρια σε όποιον καταφέρει να τα «σπάσει».

Η προσφορά-διαγωνισμός έγινε στο πλαίσιο έκθεσης στο Πεκίνο και η Tesla ισχυρίζεται πως μόνον «χάκερς» μπορούν να κλέψουν τα αυτοκίνητά της, αφού για να ξεκλειδώσεις το αυτοκίνητο πρέπει να έχεις ασύρματη πρόσβαση στην οθόνη αφής 17 ιντσών της κεντρικής κονσόλας του αυτοκινήτου.

Ωστόσο, στις ΗΠΑ, μεταξύ αστείου και σοβαρού λένε πως ο οδηγός που σκόρπισε την καταστροφή δικαιούται να διεκδικήσει και να εισπράξει τα 10.000 δολάρια, αφού αποδεδειγμένα προσπέρασε όλα τα συστήματα ασφαλείας της Tesla και έκλεψε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Λέτε; 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube