Η Chrysler ανήκει πλέον 100% στη Fiat

Η Chrysler ανήκει πλέον 100% στη Fiat

Οι ανακοινώσεις έγιναν με την αλλαγή του χρόνου

Με το ποσό των 3,65 δισ δολαρίων ολοκληρώθηκε ο γάμος της Chrysler με τη Fiat. H αναμενόμενη εδώ και καιρό ανακοίνωση έγινε τελικά με την αυγή του 2014.

Από τα 3,65 δισ., τα 1,75 θα καταβληθούν μετρητά και τα υπόλοιπα σε βάθος χρόνου τέτοιο, ώστε οι μέτοχοι της Chrysler να λάβουν όλοι από ένα μέρισμα. Πηγές από την Ιταλία αναφέρουν πως η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου 2014.

Σε δηλώσεις του, το μαγάλο αφεντικό του Fiat Group Sergio Marchionne τόνισε: "Η συμφωνία αυτή είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της Fiat αλλά και της Chrysler . Θα είμαι πάντα ευγνώμων στην ηγετική ομάδα για την υποστήριξή τους και τις προσπάθειές τους για την υλοποίησή της  και  της ολοκλήρωσης της. Αυτή η ενιαία δομή θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσει πλήρως το όραμά μας για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κατασκευαστή αυτοκινήτων με έναν πλούτο εμπειριών , απόψεων και εμπειρίας, μοναδικό στον κόσμο".

Είναι φανερό πως στόχος του Sergio Marchionne είναι η αμερικανική αγορά, ενώ και στην Ευρώπη τώρα πλέον θα δούμε πολλά μοντέλα με το λογότυπο της Fiat και την τεχνολογία της Chrysler, ειδικά στην τετρακίνηση, τομέα όπου η Fiat είχε ένα κενό έναντι του ανταγωνισμού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube