Αποφυλακίστηκε με εγγύηση ο Greg Kelly - Παραμένει στη φυλακή ο Carlos Ghosn

Αποφυλακίστηκε με εγγύηση ο Greg Kelly - Παραμένει στη φυλακή ο Carlos Ghosn

Του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και η επαφή με άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Δικαστήριο του Τόκιο ενέκρινε την απελευθέρωση με εγγύηση του διευθυντικού στελέχους της Nissan, Greg Kelly, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με τον πρώην πρόεδρο της εταιρείας, Carlos Ghosn.
Ο Kelly απελευθερώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, αφού απορρίφθηκε αίτηση των εισαγγελέων που προσπάθησαν να εμποδίσουν την αποφυλάκισή του, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

Η εγγύηση ορίστηκε στα 70 εκατ. γεν (636.000 δολάρια). Ο Kelly κατηγορείται ότι βοήθησε τον Ghosn να εμφανίζει τις απολαβές του από την εταιρεία ως μικρότερες των πραγματικών την πενταετία 2010-2015.

«Σήμερα επέστρεψα στον έξω κόσμο μετά την καταβολή εγγύησης», ανέφερε ο Kelly σε γραπτή δήλωσή του την οποία παρέδωσε ο δικηγόρος του στο δίκτυο NHK. «Ανυπομονώ να λάβω τη δικαστική κρίση ότι είμαι αθώος, να αποκαταστήσω το όνομά μου και να επιστρέψω στην οικογένειά μου το συντομότερο δυνατόν».
Η σύζυγος του Kelly, Dee, ανήρτησε βίντεο μέσα στο σαββατοκύριακο, στο οποίο σημειώνει ότι ο σύζυγός της «είναι άνθρωπος τίμιος και ακέραιος, με τα υψηλότερα στάνταρ ηθικής».

Στις 22 Νοεμβρίου, ο Kelly έχασε τον τίτλο του representative director στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, ωστόσο παραμένει διευθυντής. Η θέση του representative director προσφέρει ειδικά δικαιώματα με βάση το ιαπωνικό δίκαιο, αφού επιτρέπει μεταξύ άλλων την υπογραφή εγγράφων εκ μέρους της εταιρείας.

Σύμφωνα με τους όρους της εγγύησης, o Kelly απαγορεύεται να ταξιδεύει στο εξωτερικό, να έρθει σε επαφή με άτομα που εμπλέκονται στις καταγγελίες και πρέπει να μείνει σε ένα σπίτι που έχει εγκριθεί από το δικαστήριο.

Αμέσως μετά την αποφυλάκισή του, ο Kelly μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο, οι οποίες έχουν προληπτικό χαρακτήρα.
Να υπενθυμίζουμε πως ο Carlos Ghosn εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές και θα μείνει κρατούμενος τουλάχιστον μέχρι την Πρωτοχρονιά, με βάση το νέο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube