Νέο υδρογονοκίνητο Toyota FCV Plus για το Τόκιο

Νέο υδρογονοκίνητο Toyota FCV Plus για το Τόκιο

Το φουτουριστικό πρωτότυπο μπορεί να επιστρέφει αποθηκευμένη ενέργεια σε τοπικά δίκτυα και να μετατρέπεται σε κινητή γεννήτρια.

Η Toyota θα αποκαλύψει ένα νέο πρωτότυπο με κυψέλη υδρογόνου στην Έκθεση του Τόκιο, αυτό το μήνα.

Το πρωτότυπο αυτό με το όνομα FCV Plus μπορεί να μοιράζεται την ενέργεια που παράγει με τοπικά δίκτυα ηλεκτροδότησης, καθώς επίσης να χρησιμοποιείται ως γεννήτρια ρεύματος όταν δεν χρησιμοποιείται ως αυτοκίνητο.

Περιγράφοντας το πρωτότυπο, η Toyota λέει ότι «οραματίζεται μια βιώσιμη κοινωνία μέσα στην οποία γίνεται ευρεία χρήση ενέργειας από υδρογόνο. Μια κοινωνία που ενσαρκώνεται σε αυτό το concept car».

Η ιαπωνική εταιρεία προσθέτει ότι το FCV Plus μπορεί και να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα από υδρογόνο αποθηκευμένο έξω από το αυτοκίνητο – πράγμα που το καθιστά στην ουσία κινητή μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η ενέργεια αυτή μπορεί να διοχετευτεί στο δίκτυο τοπικών κοινωνιών.

Το FCV Plus παίρνει κίνηση από 4 ηλεκτροκινητήρες μέσα στους τροχούς του. Η ενεργειακή κυψέλη είναι τοποθετημένη ανάμεσα στους εμπρός τροχούς, με τη δεξαμενή υδρογόνου στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η Toyota λέει ότι αυτή η διάταξη δίνει ευρύχωρη καμπίνα και τέλεια κατανομή βάρους.

Στο Τόκιο, η Toyota θα εκθέσει επίσης το μικρό, πισωκίνητο σπορ S-FR και το ριζοσπαστικό, «γυμνό» Kikai.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube