Kimera K39, μια σύγχρονη Lancia 037, έτοιμη για το Pikes Peak

Kimera K39, μια σύγχρονη Lancia 037, έτοιμη για το Pikes Peak

H Kimera K39 σηματοδοτεί το τρίτο μοντέλο της φίρμας, μετά τα restomod EVO37 και EVO38.

Η Kimera Automobili παρουσίασε άλλο ένα μοντέλο εμπνευσμένο από την κλασική Lancia 037. Η Kimera K39 σηματοδοτεί το αγωνιστικό ντεμπούτο της εταιρείας, με μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα κι έντονα αεροδυναμικά βοηθήματα. Βαμμένη στα πολεμικά χρώματα της Martini Racing, θα λάβει μέρος στο Pikes Peak του 2025.

Η Kimera K39 διατηρεί τους 4πλούς στρογγυλούς LED προβολείς από τα restomod EVO37 και EVO38, αλλά το υπόλοιπο αμάξωμα έχει επανασχεδιαστεί. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της είναι η επιμήκης ουρά, που διαθέτει μια διπλή αεροτομή, πίσω φώτα LED πλήρους πλάτους και μια τριπλή Capristo εξάτμιση, τοποθετημένη πάνω από τον διαχύτη.

Τι αξία έχει ένα restomod, αν δεν διαγωνίζεται στους πιο φημισμένους αγώνες του πλανήτη;

Kimera K39

Τα φτερά είναι σημαντικά πιο φαρδιά, με ενσωματωμένους αεραγωγούς, ενώ οι ζάντες έχουν κομψά καλύμματα που αποσκοπούν στη βέλτιστη αεροδυναμική. Η Kimera δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές της K39, αλλά επιβεβαίωσε ότι το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα βασίζεται σε ένα μονοκόκ πλαίσιο κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Kimera EVO37, μία ωδή στη Martini μπορεί να γίνει δική σας

Κι ότι θα διαθέτει «έναν κινητήρα που σίγουρα θα κάνει θόρυβο και θα ακούγεται σε όλη την ανάβαση». Εντάξει, ξέραμε ότι δεν θα είναι ηλεκτρική, κοιτώντας τις απολήξεις της εξάτμισης.

Kimera K39

Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η Kimera K39 θα ξεπεράσει τις EVO37 και EVO38, διαθέτοντας έναν ακόμα πιο ισχυρό κινητήρα. Η Kimera EVO38 αποδίδει επί του παρόντος 608 ίππουςκαι 580 Nm, που κατανέμονται και στους τέσσερις τροχούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ντεμπούτο για την Kimera EVO38, με άρωμα Lancia 037

Παράλληλα με το λανσάρισμα του νέου μοντέλου, η Kimera Automobili ανακοίνωσε και τον φιλόδοξο στόχο της. Να λάβει μέρος στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak του 2025. Άραγε θα τεθεί υπό αμφισβήτηση το ρεκόρ των 7'57148 που σημείωσε ο Romain Dumas το 2018 με το ηλεκτρικό Volkswagen I.D. R;

Kimera K39

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι εξετάζεται μια έκδοση δρόμου της Kimera K39. Θεωρούμε ότι θα υπάρξουν αρκετοί συλλέκτες που θα θελήσουν να την εντάξουν στο γκαράζ τους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube