Νέο Nissan LEAF με περιποίηση NISMO

Νέο Nissan LEAF με περιποίηση NISMO

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής μέσω μιας εικόνας δίνει την άποψη ενός αμιγώς ηλεκτρικού hot hatch με βάση το LEAF.

Η Nissan έκανε teasing μέσω μιας εικόνας σε ένα νέο πρωτότυπο που αποτελεί το πρόκριμα μιας πιο σπορ έκδοσης του ολοκαίνουργιου LEAF.

Η δημοσιοποίησης μιας και μόνο εικόνας του LEAF NISMO Concept κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής αποκάλυψης του αμιγώς ηλεκτρικού χάτσμπακ της εταιρείας, φωτογραφίζει το σπορτίφ Nissan με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ένα πρωτότυπο που θα ντεμπουτάρει σε μέταλλο τον ερχόμενο μήνα στο Tokyo Motor Show 2017.

Με μεγαλύτερους τροχούς, χαμηλωμένη ανάρτηση και ειδικά φτιαγμένο για την περίσταση bodykit, πήραμε μια πρώτη ιδέα για το αυτοκίνητο, με τη Nissan να αρνείται να αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Nissan Leaf 2018, αεροδυναμική στην υπηρεσία της αυτονομίας [video]

Ισχυρές φήμες λένε ότι το LEAF NISMO θα έρθει με έναν πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα. Τα χάτσμπακ δεύτερης γενιάς της Nissan, η οποία αποκαλύφθηκε μόλις τον περασμένο μήνα στην Ιαπωνία, έχει ήδη πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 110 kW -38% περισσότερη ισχύ από την αρχική έκδοση. Χάρη δε και στη γενναιόδωρη ροπή των 32,6 kgm, το στάνταρ LEAF μπορεί να τρέξει το σπριντ των 0-100 km/h πολύ πιο κάτω από τα οκτώ δευτερόλεπτα που ήταν ικανό να πιάσει το πρώτο LEAF.

Για να πούμε όμως ότι το LEAF NISMO θα προσγειωθεί στον πλανήτη των hot hatch, θα πρέπει να μιλάμε για ένα χρόνο κάτω από τα έξι δευτερόλεπτα για να τέρψει στοιχειωδώς τους φανατικούς της κατηγορίας. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το μάθουμε στις 25 Οκτωβρίου, οπότε και η Nissan θα προχωρήσει στο δημόσιο ντεμπούτο του πρώτου στον κόσμο αμιγώς ηλεκτρικού hot hatch.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube