Νέο BMW i Vision Future Interaction concept στη CES

Νέο BMW i Vision Future Interaction concept στη CES

Το τολμηρό πρωτότυπο δείχνει το μέλλον στις διαδραστικές οθόνες, την αυτόνομη οδήγηση και τη συνδεσιμότητα.

Βασισμένο στο πρωτότυπο i8 Spyder, το i Vision Future Interaction concept είναι ένα «πολύ αυτοματοποιημένο» διθέσιο, χωρίς πόρτες, με high-tech καμπίνα σχεδιασμένη για αυτόνομη οδήγηση.

Η πιο εμφανής αλλαγή στο εσωτερικό είναι η πρόσθετη πανοραμική οθόνη 21 ιντσών στη δεξιά πλευρά του ταμπλό, μπροστά από τον συνοδηγό. Όταν το αυτοκίνητο είναι στην αυτόνομη λειτουργία, η οθόνη γίνεται ένα μεγάλο σύστημα ψυχαγωγίας που επιτρέπει στον οδηγό να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, να διαβάζει τα e-mail του και να βλέπει video.  

Ο οδηγός έχει μπροστά του ένα high-tech πίνακα οργάνων με τη μορφή τριδιάστατης οθόνης. Παρέχει όλες τις συνήθεις πληροφορίες, αλλά και λεπτομέρειες για τα οχήματα στο δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο, ακόμη κι αν αυτά δεν είναι στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Ένα άλλο καινοτόμο στοιχείο είναι το σύστημα ελέγχου με νεύματα AirTouch που επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με την πανοραμική οθόνη χωρίς να την αγγίζουν. Το σύστημα χρησιμοποιεί διάφορους αισθητήρες για να ανιχνεύει και να ερμηνεύει χειρονομίες. Για παράδειγμα, ο οδηγός μπορεί απλά να κινήσει το χέρι του προς τα εμπρός, σαν να σπρώχνει, για να κάνει μια επιλογή στην οθόνη.

Η BMW έχει εφοδιάσει το i Vision και με έναν ασυνήθιστο διακόπτη επιλογής οδηγικών προγραμμάτων. Το πρόγραμμα Pure Drive προσφέρει την παραδοσιακή οδηγική εμπειρία. Το Assist παρεμβαίνει όταν ανιχνεύσει την πιθανότητα σύγκρουσης. Τέλος το Auto Mode δίνει πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

Όταν επιλεγεί το πρόγραμμα Auto, το τιμόνι φωτίζεται με μπλε χρώμα και υποχωρεί ώστε να προσφέρει στον οδηγό χώρο για να χαλαρώσει. Επίσης τα σπορ καθίσματα ρυθμίζονται σε μια πιο άνετη θέση ώστε ο οδηγός να μπορεί να βλέπει καλύτερα την πανοραμική οθόνη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube