Ηλεκτρικό VW Minibus στην έκθεση CES του Las Vegas

Ηλεκτρικό VW Minibus στην έκθεση CES του Las Vegas

Το κλασικό VW Camper επιστρέφει με τη μορφή ηλεκτρικού πρωτοτύπου για να δείξει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

Το VW Microbus θα πραγματοποιήσει άλλη μια επιστροφή ως ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο στο Consumer Electronic Show του Las Vegas τον Ιανουάριο, πριν την επίσημη ανακοίνωση ότι το εμβληματικό βανάκι/λεωφορειάκι θα ενταχθεί ξανά στην γκάμα της Volkswagen.

Το πρωτότυπο περιγράφεται ως πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής του Microbus που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW, στην Puebla του Μεξικού, από το 2017. Σκοπός του πρωτοτύπου είναι να δείξει το νέο σύστημα ηλεκτροκίνησης της VW, ανάμεσα σε διάφορες νέες τεχνολογίες συνδεσιμότητας.

Το νέο σύστημα κίνησης μηδενικών ρύπων, που βασίζεται στην τελευταία τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου του VW Group, όπως εφαρμόστηκε στα πρωτότυπα Audi R8 e-tron και Audi Q6 e-tron, υποστηρίζεται ότι δίνει αυτονομία 400-500 km.

Το ηλεκτροκίνητο Microbus θα προσφέρεται παράλληλα με πιο συμβατικές, 4κύλινδρες εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ. Υψηλά ιστάμενες πηγές από το Wolfsburg το περιγράφουν ως μικρότερο από το τελευταίο Multivan.

Η Volkswagen, που θέλει να ξαναχτίσει την καλή της φήμη μετά την πολύκροτη υπόθεση των δοκιμών καυσαερίων, θα παρουσιάσει το αυτοκίνητο στο πλαίσιο ενός σημαντικού λόγου που θα εκφωνήσει ο επικεφαλής του τμήματος επιβατικών αυτοκινήτων της εταιρείας, Herbert Diess, στις 5 Ιανουαρίου, την προηγουμένη των εγκαινίων του CES.

Στο λόγο του, ο Diess θα αναπτύξει το όραμα της VW για την ηλεκτροκίνηση και τη βιωσιμότητα. Το πώς δηλαδή η εταιρεία «θα επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της για το μέλλον», όπως είχε δηλώσει πρόσφατα.

«Γινόμαστε πιο αποδοτικοί, επανεστιάζουμε την γκάμα μοντέλων μας και τις βασικές μας τεχνολογίες και δημιουργούμε χώρο για τεχνολογίες του μέλλοντος επιταχύνοντας το πρόγραμμα ενεργειακής αποδοτικότητας», είχε πει ο Diess. Και είχε προσθέσει ότι «ένα νέο σημείο αναφοράς θα καθοριστεί, σε σχέση με τα συστήματα συνδεσιμότητας και βοήθειας του οδηγού». Οπότε είναι πιθανό το πρωτότυπο να επιδεικνύει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

 Η γκάμα της VW ήδη περιλαμβάνει πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, όπως το e-Golf και το e-up!.

(Οι φωτογραφίες είναι από το πρωτότυπο VW “Bulli” του 2011)

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube