Η Volkswagen θα παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV

Η Volkswagen θα παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV

Τις πρώτες εικόνες teaser του νέου αμιγώς ηλεκτρικού crossover πρωτότυπου που θα παρουσιαστεί στο Auto Shanghai 2017 την επόμενη εβδομάδα, έδωσε στη δημοσιότητα η Volkswagen

To Volkswagen Group δημοσίευσε κάποιες teaser φωτογραφίες που δείχνουν λεπτομέρειες ενός αμιγώς ηλεκτρικού crossover που θα παρουσιαστεί με τα σήματα της Volkswagen στην Έκθεση της Shanghai την επόμενη εβδομάδα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει ως στόχο να ανταγωνιστεί το Model X της Tesla, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της Volkswagen α παρουσιάσει μια αρκετά διευρυμένη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2020Όπως έγινε και με τα πρωτότυπα χάτσμπακ και van, που παρουσίασε η VW τους τελευταίους μήνες, έτσι και το τρίτο όχημα που θα βγει κάτω από την ομπρέλα της νέας υπομάρκας της VW με την ονομασία I.D, θα έχει μια συστοιχία μπαταριών που θα προσφέρουν αυτονομία ανάλογη με ενός μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχει σε δέκα χρόνια η Volkswagen


«Η Volkswagen έχει θέσει έναν σαφή στόχο να αναπτύξει τα ηλεκτρικά οχήματα από μια σχετικά περιθωριακή κατηγορία σε μοντέλα μαζικής παραγωγής. Αυτό θα έχει γίνει μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας και σε παγκόσμια κλίμακα». Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά ένα δελτίο Tύπου της γερμανικής εταιρείας που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.



Το I.D crossover σχεδιαστικά θα είναι ένας συνδυασμός 4πορτου κουπέ και SUV. Στόχος του είναι να πάρει ένα ισχυρό μερίδιο από την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία της αγοράς, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν μεγάλα αυτοκίνητα με έμφαση στην άνεση και εποπτική θέση οδήγησης.

Το πρωτότυπο ηλεκτρικό crossover θα μπορεί να περάσει σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης με το πάτημα του σήματος της VW που θα βρίσκεται στο κέντρο του τιμονιού, το οποίο τιμόνι αμέσως μετά θα εξαφανίζεται μέσα στο ταμπλό. Η αυτόνομη οδήγηση θα καθίσταται δυνατή μέσω σημάτων που θα δέχεται η ηλεκτρονική μονάδα του αυτοκινήτου από σαρωτές λέιζερ και υπέρηχων σε συνδυασμό με κάμερες και ραντάρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Η Volkswagen ίσως φτιάξει το δικό της εργοστάσιο για μπαταρίες


Βασικός ανταγωνιστής του νέου ηλεκτρικού SUV θα είναι το Tesla Model X, το οποίο η αμερικανική εταιρεία έβγαλε στην αγορά το 2015. Κατά πάσα πιθανότατα μάλιστα θα είναι φθηνότερο από το Model X, δεδομένου ότι η Volkswagen έχει διαβεβαιώσει ότι η γκάμα I.D θα κοστίζει περίπου όσο ένα αντίστοιχο ντίζελ μοντέλο. Ο Γερμανός κατασκευαστής δεν έχει ακόμα οριστικοποιήσει το όνομα του νέου αυτού crossover, αλλά έχει δηλώσει ότι θα μπει στη γραμμή παραγωγής προς τα τέλη του 2020.



Στόχος της VW είναι να πουλάει ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2025, κάτι που θεωρεί ζωτικής σημασίας, εξαιτίας της πρόσφατης μεγάλης οικονομικής αιμορραγίας λόγω του dieselgate, αλλά και των ολοένα και πιο αυστηρών κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube