Ρεζερβουάρ μεγέθους σουπερμίνι για τη νέα Mercedes-Benz C-Class

Ρεζερβουάρ μεγέθους σουπερμίνι για τη νέα Mercedes-Benz C-Class

Το πόσο σημαντική ήταν η συμβολή της σμίκρυνσης του ρεζερβουάρ στο ελάφρωμα της νέας C-Class αποκάλυψε η Mercedes-Benz.

Σχεδόν 16% από το μέσο όρο των 75 kg που κερδήθηκαν στη μάχη ενάντια στο βάρος της νέας γενιάς W205 της C-Class, σε σχέση με την προκάτοχό της, αποδίδεται στη σμίκρυσνη της δεξαμενής καυσίμου.

Πηγές της βιομηχανίας λένε ότι αυτό αποτελεί ένα από τα παραδείγματα του πώς οι κατασκευαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάθε πιθανό μηχανολογικό και παράλληλα νόμιμο τρικ για να μειώσουν τις εκπομπές CO2 που προκύπτουν από τη μείωση του βάρους.

Η Mercedes-Benz, μικραίνοντας το ρεζερβουάρ κατά 18 lt, κέρδισε σχεδόν 12 kg από το επίσημο βάρος. Υπό τις νομοθετικές διατάξεις της EE, το επίσημο βάρος ενός αυτοκινήτου υπολογίζεται με το 90% του ρεζερβουάρ γεμάτο, συν 75 kg για τον οδηγό.

Κατά τη διάρκεια των επισήμων μετρήσεων κατανάλωσης NEDC, το ρεζερβουάρ μιας βενζινοκίνητης C-Class γεμίστηκε με μόλις 36,9 lt βενζίνης, στη θέση των 53,1 lt που είχε γεμιστεί η απελθούσα. Επιπλέον, το μικρότερο ρεζερβουάρ της νέας C-Class την ελάφρωσε κατά 1%. Έτσι αν αθροίσεις όλα τα οφέλη, βλέπουμε ότι η κίνηση της Mercedes-Benz άξιζε τον κόπο.

Στην Ελλάδα, η νέα C-Class θα μπορεί επίσης να πουληθεί προαιρετικά και με ρεζερβουάρ 66 lt, το οποίο η Mercedes-Benz Hellas θα το χρεώνει €51 προ φόρων.

Ένας εκπρόσωπος της Mercedes-Benz δήλωσε: «Μικρύναμε το ρεζερβουάρ της νέας C-Class αναλογικά με τη μεγαλύτερη οικονομία που πετύχαμε σε σχέση με το απελθέν μοντέλο. Για τους καταναλωτές που τοποθετούν ψηλά στην ιεραρχία των προτεραιοτήτων τους την αυτονομία, διαθέτουμε το αυτοκίνητο προαιρετικά με δεξαμενή 66 lt».

»Η μείωση του βάρους της νέας C-Class βελτίωσε και τη μεταφορική της ικανότητα κατά 50 kg, κάτι που τη φέρνει 90 kg ψηλότερα από τον ανταγωνισμό».

Η νέα C-Class αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική καριέρα της στη χώρα μας τον Ιούνιο, με τιμή για τη βασική βενζινοκίνητη C 180 32.900 ευρώ (31.470 ευρώ σε συνδυασμό με το όφελος απόσυρσης) και για την ισχυρότερη C 200 38.900 ευρώ (36.100 με απόσυρση), ενώ για την πετρελαιοκίνητη C 220 BlueTEC η τιμή έχει καθοριστεί στις 43.100 ευρώ.

Όλη η γκάμα των μοτέρ της νέας Mercedes-Benz C-Class.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube