24ωρη η δωρεάν φόρτιση στον Σείριο, πλέον με 120 kW [video]

24ωρη η δωρεάν φόρτιση στον Σείριο, πλέον με 120 kW [video]

Σπουδαία νέα για τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αφού πλέον θα μπορούν να φορτίζουν δωρεάν στον Σείριο όλο το 24ωρο.

Σείριο

Χαράς Ευαγγέλια για τους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αφού οι ταχυφορτιστές στα ΣΕΑ στον Σείριο επεκτείνουν το ωράριο λειτουργίας τους και την ισχύ φόρτισης.

Πρόκειται για ένα μνημειώδες έργο, με φωτοβολταϊκούς συλλέκτες στα στέγαστρα των πάρκινγκ. Τροφοδοτούν με «πράσινο» ρεύμα το δίκτυο κι ισοφαρίζουν την κατανάλωση από την ταχυφόρτιση των οχημάτων. Οπότε όσοι γεμίζουν kWh το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο στον Σείριο, μπορούν να καυχιούνται ότι η κίνησή της γίνεται άκρως οικολογικά.

Η ταχυφόρτιση στον Σείριο θα παραμείνει χωρίς χρέωση, αλλά πλέον θα είναι διαθέσιμη όλο το 24ώρο

Σείριο

Μέχρι τώρα, η φόρτιση περιοριζόταν στα 100 kW, ενώ τώρα θα αναβαθμιστεί στα 120 kW. Τα περισσότερα από τα σύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα, ειδικά όσα έχουν μεγάλες μπαταρίες και ταξιδιάρικο χαρακτήρα, μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή την καλοδεχούμενη αύξηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Βρετανική μελέτη, η άγνοια επιβραδύνει τις πωλήσεις στα ηλεκτρικά

Αλλά τα πραγματικά σπουδαία νέα είναι ότι επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας. Ενώ μέχρι πρότινος η φόρτιση ήταν διαθέσιμη μόνο από τις 09:00 έως τις 17:00, τώρα θα γίνει 24ωρη. Αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχει εφαρμογή στο κινητό ή κάρτα RFID, που μπορεί να έχει μαζί του ο πελάτης και να ενεργοποιεί τη διαδικασία.

Αντιθέτως και για όσο ακόμα το πρόγραμμα θα βρίσκεται σε πιλοτική φάση, υπάλληλος της φύλαξης ειδοποιεί κι έρχεται άλλος υπάλληλος που ενεργοποιεί τη διαδικασία με δικά του μέσα. Διαδικασία που ενίοτε μπορεί να διαρκέσει λίγα λεπτά της ώρας, διότι υπάρχει ένας υπεύθυνος για όλους τους ταχυφορτιστές και μπορεί να βρίσκεται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο σπίτι, ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω;

Πρόκειται πάντως για μια αργοπορία που οι κάτοχοι των EV καλοδέχονται χωρίς γκρίνια, από τη στιγμή που η φόρτιση είναι εντελώς δωρεάν. Όση ώρα κι όση ενέργεια κι αν απορροφήσει το όχημά τους. Προφανώς, όταν οι ταχυφορτιστές θα ξεκινήσουν να έχουν χρέωση, κάτι που αναπόφευκτα θα γίνει στο μέλλον, τότε η εκκίνηση της φόρτισης θα γίνεται από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη χωρίς αργοπορία.

Σείριο

Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, αλλά η κοντινή απόσταση από την Αθήνα περιορίζει τις δυνατότητές του. Αν κάποιος ξεκινά το ταξίδι του, δύσκολα θα επιλέξει να σταματήσει στον Σείριο γιατί θα είναι ήδη φορτισμένος.

Κι αν κατευθύνεται προς την Αθήνα, λογικά θα προσπεράσει ώστε να προβεί σε τρυφερό εναγκαλισμό με την οικιακή φόρτιση και το φθηνότερο νυχτερινό ρεύμα. Υπό τις παρούσες συνθήκες, υπάρχει επισκεψιμότητα ένεκα της μηδενικής χρέωσης. Μετά όμως;

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube