Πάμε σαν άλλοτε με το VW ID.3 GTX Fire+Ice που θυμίζει Golf Mk2

Πάμε σαν άλλοτε με το VW ID.3 GTX Fire+Ice που θυμίζει Golf Mk2

Πρωτότυπο ID.3 GTX προλογίζει εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής που αποσκοπούν να ενισχύσουν τη δημοτικότητα των μοντέλων ID.

Η VW σκοπεύει να λανσάρει εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής σε όλη την ID. γκάμα της για να αυξήσει την ελκυστικότητα των ηλεκτρικών της. Κάτι που έκανε παλιότερα και με τα θερμικά της μοντέλα. Με το ID.3 GTX Fire+Ice να προσφέρει μια προεπισκόπηση της αναβίωσης.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ηλεκτρική αναπαράσταση του Golf Fire+Ice της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τη δεκαετία του 1990. Αν και πρόκειται για ένα one-off δημιούργημα που βασίζεται στο ID.3 GTX Performance, παίρνουμε μια πρώτη εικόνα για το τι θα επακολουθήσει. Με τη VW να δηλώνει ότι θα μπορούσε να αναβιώσει επίσης το Golf Rolling Stones του 1995 και το Golf Pink Floyd του 1994. Αμφότερα βασίστηκαν στο Golf 3ης γενιάς αλλά διέθεταν μοναδικές στιλιστικές πινελιές και χάρισαν ευπρόσδεκτη προβολή στη μάρκα.

Όταν η Telsa προσφέρει μηδενικές επιλογές εξατομίκευσης, τα ID. περιορισμένης παραγωγής θα προσφέρουν έναν τόνο διαφορετικότητας στην κατηγορία

ID.3 GTX

Το αρχικό Fire+Ice είχε ως βάση το Golf Mk2 και προέκυψε από τη συνεργασία της VW με τη γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Bögner το 1990. Η προγραμματισμένη παραγωγή αφορούσε 10.000 αυτοκίνητα, ωστόσο η αποδοχή του κοινού και το αγοραστικό ενδιαφέρον οδήγησαν τελικά στην παραγωγή 16.700 μονάδων μεταξύ του 1990 και του 1992.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Volkswagen ID.3 GTX, πισωκίνητο ηλεκτρικό GTI με 326 ίππους

Και να που τώρα έχουμε ένα αντίστοιχο ID.3 GTX. «Η ομάδα των σχεδιαστών μας διασκέδασε απίστευτα επανερμηνεύοντας κι εξελίσσοντας περαιτέρω το μοτίβο της δεκαετίας του 1990», δήλωσε ο Andreas Mindt, επικεφαλής σχεδιασμού της Volkswagen. 

ID.3 GTX

Το πρωτότυπο διαθέτει εξωτερική βαφή Electric Violet Pearl Effect 3πλής επίστρωσης, μαζί με ματ αυτοκόλλητα Fire+Ice και μια κόκκινη ανοδιωμένη λωρίδα που κάνει όμορφη αντίθεση. 

Το συλλεκτικό ID.3 GTX φοράει επίσης νέες ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών με μπλε ανοδιωμένο φινίρισμα. Ο λογότυπος Fire+Ice της Bögner από τη δεκαετία του 1990 κοσμεί τη μεσαία κολόνα και το σπόιλερ της οροφής.

ID.3 GTX

Τα μπροστινά καθίσματα έχουν φερμουάρ σαν τα μπουφάν Fire+Ice της Bögner. Κατέβασέ τα και σε περιμένει μια έκπληξη. Ενώ και τα πετάλια του γκαζιού και του φρένου έχουν αντικαταστήσει το Play και το Pause με σήματα Fire και Ice.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube