Αποκάλυψη για τα επίσημα σκίτσα του Škoda Elroq

Αποκάλυψη για τα επίσημα σκίτσα του Škoda Elroq

Τα πρώτα επίσημα σκίτσα του Škoda Elroq, του κόμπακτ ηλεκτρικού SUV της εταιρείας είναι πλέον στον αέρα.

Škoda Elroq

Η Škoda επέλεξε την παγκόσμια ημέρα ηλεκτρικών αυτοκινήτων προκειμένου να δώσει στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα σκίτσα του νέου, ηλεκτρικού της SUV, Škoda Elroq.

Πρόκειται για ένα αστικό SUV που ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, Modern Solid. Με τους ανθρώπους της φίρμας να τονίζουν πως αυτή η προσέγγιση είναι «πιο δυναμική, απλή και λειτουργική».

Η σχεδίαση του μοντέλου πράγματι δεν θυμίζει κανένα άλλο Škoda και η μάσκα -ως είθισται στα ηλεκτρικά- είναι κλειστή, με τους Τσέχους να της έχουν προσδώσει την ονομασία «Tech-Deck Face». Σήμα-κατατεθέν οι λεπτοί LED προβολείς. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα του εξωτερικού, το νέο αυτό μοτίβο θα πλαισιώσει και τις υπόλοιπες εξηλεκτρισμένες προτάσεις της τσεχικής φίρμας.

H επίσημη πρεμιέρα του Škoda Elroq θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτώβρη

Škoda Elroq

Η σχεδίαση του πίσω μέρους είναι εξίσου δυναμική, με τους χαρακτηριστικούς πλέον, λεπτούς LED προβολείς να κάνουν κι εδώ την εμφάνισή τους. Και την αεροτομή στο τελείωμα της οροφής να προσφέρει μια πιο σπορτίβ αίσθηση. Αναμφίβολα όμως, τα βλέμματα κεντρίζουν οι μεγάλες ζάντες 20” (θα είναι διαθέσιμες και 19άρες) αλλά και ευρύτερα το αεροδυναμικό προφίλ του αυτοκινήτου (0,26)

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, θα πατά στην γνωστή πλατφόρμα MEB του VW Group και θα κυκλοφορήσει σε τέσσερις εκδόσεις: Škoda Elroq 50, 60, 85 και 85x. Το βασικό μοντέλο θα διαθέτει μπαταρία 55 kWh με ηλεκτροκινητήρα 170 ίππων στον πίσω άξονα, ενώ στο 60 έχει τοποθετηθεί μεγαλύτερο πακέτο 63 kWh και κινητήρας 204 ίππων, επίσης στο πίσω μέρος. Αμφότερες οι εκδόσεις θα έχουν περιορισμένη τελική στα 160 km/h.

Škoda Elroq

Tα Škoda Elroq 85 και 85x θα εξοπλίζονται με συσσωρευτή 82 kWh. Το 85 θα είναι πισωκίνητο με 286 ίππους, τη στιγμή που στο 85x θα υπάρχει και μικρό ηλεκτρομοτέρ στον μπροστινό άξονα, με αποτέλεσμα 299 ίππους και τετρακίνηση. Οι Τσέχοι υπόσχονται ότι η αυτονομία θα ξεπερνά τα 560 km και στις δύο εκδοχές.

Με αφορμή την επίσημη παρουσίασή του, στις αρχές του Οκτώβρη, ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας τόνισε: «Χάρη στην μεγάλη του αυτονομία, τις κόμπακτ διαστάσεις και το καινοτόμο αμάξωμά του, το Elroq θα αποτελέσει έναν ιδανικό σύντροφο για τις καθημερινές μετακινήσεις, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο άγχος αυτονομίας».
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube