To νέο Volvo XC90 προσφέρει μια νέας γενιάς εμπειρία χρήστη

To νέο Volvo XC90 προσφέρει μια νέας γενιάς εμπειρία χρήστη

Το Volvo XC90 ανανεώθηκε σε όλους τους τομείς, προσφέροντας μια νέας γενιάς εμπειρία χρήστη. Αλλά και σε εκατομμύρια Volvo, μέσω over-the-air ενημερώσεων.

Volvo XC90

Η στόχευση της Volvo είναι να κάνει το πολύπλοκο απλό. Η σουηδική φίρμα θέλει να δημιουργήσει μια αναβαθμισμένη εμπειρία που βοηθά τους χρήστες να ζουν με τη μέγιστη ασφάλεια και άνεση στο αυτοκίνητό τους. Προσφέροντάς αυτήν ακριβώς την εμπειρία και στο ανανεωμένο Volvo XC90.

Γύρω από αυτή τη φιλοσοφία αυτή, η εταιρεία δημιούργησε το νέο σύστημα infotainment στα ηλεκτρικά EX30 και EX90. Πλέον η εμπειρία αυτή μεταφέρεται και στο ανανεωμένο Volvo XC90. Ωστόσο, η νέα εμπειρία χρήστη δεν θα περιοριστεί σε μόνο ένα μοντέλο. Με τη σουηδική φίρμα να μεταφέρει την εμπειρία χρήστη και σε εκατομμύρια ακόμη οδηγούς Volvo σε όλο τον κόσμο, μέσω μίας απλής ασύρματης (over-the-air) ενημέρωσης λογισμικού.

To Volvo XC90, μετά τα EX30 και ΕΧ90 προσφέρει μια νέας γενιάς εμπειρία χρήστη, που μέσω over-the-air ενημερώσεων θα περάσουν και στα υπόλοιπα μοντέλα από το 2020 και μετά

Volvo XC90

Όσοι οδηγούν ένα μοντέλο της φίρμας, με ενσωματωμένες υπηρεσίες και εφαρμογές Google, θα λάβουν επίσης ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον χρήστη, χωρίς χρέωση. Στη διάρκεια του 2025, περίπου 2,5 εκατομμύρια πελάτες ανά τον κόσμο θα λάβουν μία ενημέρωση στο Volvo τους, για αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ήδη από το 2020.

Η εταιρεία προγραμματίζει βαθμιαία αυτή την ενημέρωση στη διάρκεια του έτους και πιστεύει ότι πρόκειται για μία από τις πιο ολοκληρωμένες αναβαθμίσεις σε σύστημα infotainment από οποιονδήποτε κατασκευαστή αυτοκινήτων μέχρι σήμερα. Αυτή η ενημέρωση ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της να κάνει τα αυτοκίνητα καλύτερα με την πάροδο του χρόνου, με τακτικές ασύρματες  αναβαθμίσεις λογισμικού.

Volvo XC90

«Η εμπειρία χρήστη νέας γενιάς που παρέχουμε θα αποφέρει μία σημαντική βελτίωση στην εμπειρία του πελάτη και είναι ένα σημαντικό βήμα στην πορεία μας να προσφέρουμε λύσεις ανθρωποκεντρικής τεχνολογίας στους πελάτες μας», λέει ο Erik Severinson, Επικεφαλής Προϊόντος και Στρατηγικής στη Volvo Cars.

«Θα συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε απρόσκοπτα την εμπειρία χρήστη, για να καλύπτουμε τις ανάγκες των πελατών μας με νέες και βελτιωμένες λειτουργίες που παραδίδονται μέσω ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων, ώστε να βελτιώνουμε το αυτοκίνητο -και την εμπειρία σας- με την πάροδο του χρόνου».

Για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την εμπειρία μέσα στο Volvo XC90 εγκατέστησε μια μεγαλύτερη, ανεξάρτητη κεντρική οθόνη 11,2”. Επιπλέον, αύξησε την πυκνότητα των πίξελ κατά 21%, με αποτέλεσμα μία ακόμη πιο ευκρινή οθόνη.

Volvo XC90

Όμως η μεγαλύτερη αλλαγή βρίσκεται στο περιεχόμενο της οθόνης. Πλέον, παρουσιάζει τις πιο συνηθισμένες εφαρμογές και χειριστήρια, όπως χάρτες, πολυμέσα και τηλέφωνο στην αρχική οθόνη – με την ίδια διάταξη όπως και στα πρόσφατα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του brand.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται λιγότερα αγγίγματα στην οθόνη για να έχουν οι χρήστες πρόσβαση στις λειτουργίες που χρησιμοποιούν πιο συχνά. Για παράδειγμα, εάν ακολουθείτε οδηγίες πλοήγησης και θέλετε να αλλάξετε τη μουσική, δεν χρειάζεται πλέον να βγείτε από το Google Maps προκειμένου να ανοίξετε τις λειτουργιές πολυμέσων. Είναι ήδη εκεί για σας.

Έπειτα υπάρχει ειδική γραμμή μενού, που αλλάζει αυτό που βλέπει κανείς ανάλογα με τις συνθήκες και προβάλλει τις εφαρμογές που έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα. Και εάν οδηγείτε σε χαμηλές ταχύτητες, εμφανίζεται το εικονίδιο για τις εξωτερικές κάμερες ώστε να έχετε βοήθεια για να ελιχθείτε σε στενούς χώρους.

Volvo XC90
Αν οδηγείτε ένα plug-in hybrid, σας διευκολύνει να εκμεταλλεύεστε στο έπακρο το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Μέσω των προγραμμάτων οδήγησης στην αρχική οθόνη, μπορείτε να έχετε εύκολα πρόσβαση στο πρόγραμμα «Pure» δίπλα σε άλλες επιλογές. Εάν μόλις φτάσατε στο κέντρο μιας πόλης και θέλετε να οδηγείτε πλέον μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, αρκεί για αυτό ένα άγγιγμά σας στην οθόνη.

Η νέας γενιάς εμπειρία χρήστη που προσφέρει η Volvo μπορεί να προσαρμοστεί για να ταιριάξει σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα οθονών. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία σας παρέχει πιο πρόσφατη εμπειρία για το σύστημα infotainment της Volvo Cars, ανεξάρτητα από το αν οδηγείτε ένα νέο XC90, ένα EX90 ή ένα XC40 τριών ετών, κάνοντας πιο εύκολη για εσάς την εστίαση σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία: τον δρόμο εμπρός σας.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube