OMODA 5, ένα SUV προσαρμοσμένο στην ευρωπαϊκή αγορά

OMODA 5, ένα SUV προσαρμοσμένο στην ευρωπαϊκή αγορά

Το OMODA 5 έχει ξεκινήσει ήδη την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη, δείχνοντας με το καλημέρα πως ήρθε για να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη λύση για όσους αναζητούν ένα ασφαλές, προηγμένο τεχνολογικά και σύγχρονο αισθητικά, οικογενειακό SUV.

OMODA 5

Η Ευρώπη, η οποία αναγνωρίζεται ως το λίκνο της αυτοκινητοβιομηχανίας, φιλοξενεί αρκετές, κορυφαίες, σε παγκόσμιο επίπεδο εταιρείες του χώρου. Ως περιοχή χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό και αυστηρά ρυθμιστικά πρότυπα, επιβάλλοντας υψηλές απαιτήσεις στα συστήματα και τις δυνατότητες των εταιρειών. Το OMODA 5 όμως είναι κατάλληλα προετοιμασμένο για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της συγκεκριμένης αγοράς.

Ήδη άλλωστε, οι πωλήσεις της εταιρείας στην Ισπανία το τελευταίο τρίμηνο ανέρχονται σε περίπου 1.000 μηνιαίες μονάδες. Τη στιγμή που σε μόλις 15 μήνες δραστηριοποίησης, η μάρκα OMODA & JAECOO αριθμεί πάνω από 300.000 πωλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Το OMODA 5 είναι ένα σύγχρονο και ασφαλές SUV και αναμένεται να είναι το πρώτο μοντέλο της κινεζικής φίρμας στην ελληνική αγορά

OMODA 5

Όσον αφορά το αυτοκίνητο, ο καινοτόμος crossover σχεδιασμός του, τα προηγμένα χαρακτηριστικά και την βαθμολογία 5 αστέρων στις ευρωπαϊκές δοκιμές ασφαλείας, το καθιστούν έτοιμο να αναμετρηθεί με τον ευρωπαϊκό και όχι μόνο, ανταγωνισμό. Το OMODA 5, ένα από τα πλέον φουτουριστικά SUV της μάρκας OMODA & JAECOO αποτελεί δείγμα της καινοτόμου σχεδιαστικής φιλοσοφίας «Art in Motion».

Τα βασικά στοιχεία του κινεζικού SUV περιλαμβάνουν την ενιαία μάσκα matrix, τη διακριτικά αναποδογυρισμένη αεροτομή ducktail, την αστραφτερή γραμμή μέσης και το δυναμικό fastback προφίλ. Που όλα μαζί μαζί σχηματίζουν μια χρυσή καμπύλη κατά μήκος των πλευρών του.

Αυτά τα χαρακτηριστικά προσδίδουν συλλογικά μια σπορ οπτικά αίσθηση με καλλιτεχνική έκφραση, ενισχύοντας παράλληλα την οδηγική σταθερότητα και άνεση. Επιπλέον, το OMODA 5 είναι εξοπλισμένο με σφυρήλατες ζάντες 18” σε μαύρο χρώμα όπως ακριβώς και το νέο ηλεκτρικό πόνημα της σειράς, το OMODA E5. Αυτή η σχεδιαστική επιλογή κάνει πιο εύπεπτο και οικείο το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της κίνησης.

OMODA 5

Το OMODA 5 φημίζεται για την προηγμένη εσωτερική σχεδίαση του και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά της καμπίνας του. Τόσο ο ψηφιακός πίνακας οργάνων όσο και η οθόνη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας έχει διαγώνιο στις 10,25 ίντσες. Με την τελευταία να ενσωματώνει πανοραμική κάμερα 360 μοιρών και πάνελ κλιματισμού INS με φωτιζόμενη επένδυση πολλαπλών χρωμάτων. Συν τοις άλλοις, η καμπίνα υποστηρίζει φωτισμό περιβάλλοντος 64 χρωμάτων, ηχοσύστημα Sony με 8 ηχεία και σπορ καθίσματα.

Επιπλέον, το OMODA 5 έρχεται με carbon εσωτερικό σε μαύρο χρώμα, που όχι μόνο υπερθεματίζει την κομψή ατμόσφαιρα της καμπίνας, αλλά συμπληρώνει και τη δυναμική εξωτερική σχεδίαση του αυτοκινήτου.

OMODA 5

Αυτά τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με την προηγμένη ηχομόνωση, τη θερμομόνωση και τις δυνατότητες ψύξης, παρέχουν στους επιβάτες ένα ολοκληρωμένο και εξαιρετικά άνετο και φιλικό περιβάλλον. Όσον αφορά τις επιδόσεις, εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.6 T-GDI που συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη εφτά σχέσεων, αποδίδοντας 197 ίππους και 290 Nm.

Σχετικά με την ασφάλεια, το αυτοκίνητο κατέχει την υψηλού κύρους Ευρωπαϊκή Παγκόσμια Πιστοποίηση Ασφάλειας Πέντε Αστέρων (European Global Five-Star Safety Certification). Η δομή του αμαξώματός του ενσωματώνει χάλυβα υψηλής αντοχής, που αποτελεί το 78% της σύνθεσής του, γεγονός που διασφαλίζει αποτελεσματικά τους επιβάτες. Επιπλέον, διαθέτει 16 λειτουργίες ADAS.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου (17-21), στην έδρα της εταιρείας στην πόλη Wuhu της Κίνας, θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο event για τις μάρκες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Chery, κρατικής κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας κι ενός εκ των μεγαλύτερων Κινέζων κατασκευαστών.

OMODA 5

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκτός από στελέχη της εταιρείας ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, μέλη του επίσημου δικτύου αντιπροσώπων και εκπρόσωποι του Τύπου. Με την εταιρεία να αποκαλύπτει εκτός από νέα μοντέλα και τις νέες τεχνολογίες που θα τα συνοδεύσουν.

Ως προς την έλευση του brand στην ελληνική αγορά, σε νεότερη επικοινωνία που είχαμε με την πλευρά της εταιρείας διευκρινίστηκε πως οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο. Με τις ανακοινώσεις «να έρχονται την κατάλληλη στιγμή, όταν το δίκτυό μας, και οι after sales υπηρεσίες θα είναι έτοιμες να υποστηρίξουν από την πρώτη μέρα τις ανάγκες των πελατών μας. Πρώτα θα εξασφαλίσουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τους πελάτες μας και μετά θα μιλήσουμε. Ώστε να είμαστε λειτουργικοί αμέσως μόλις πατήσουμε στην Ελλάδα».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube