Παρουσιάστηκε το Arash AF8

Παρουσιάστηκε το Arash AF8

Το νέο βρετανικό σούπερκαρ διαθέτει 7λιτρο κινητήρα V8 550 ίππων.

Σε παρουσίαση του νέου supercar AF8 προχώρησε η βρετανική εταιρεία Arash Motor Company.

Το νέο Arash AF8 έχει μήκος 4,15 m, πλάτος 1,9 m και ύψος 1,1 m και διαθέτει σωληνωτό πλαίσιο με ανθρακονημάτινο αμάξωμα. Αυτό σημαίνει ότι νέο βρετανικό supercar είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, με την φίρμα να αναφέρει ότι ζυγίζει μόλις 1.200 kg.

Η σχεδίαση είναι ιδιαίτερα δυναμική και ξεχωρίζει από τις καθαρές γραμμές. Μελετημένη είναι και η αεροδυναμική του μοντέλου, διαθέτοντας εμπρός και πίσω σπόιλερ, πίσω διαχύτη με ενσωματωμένες τις απολήξεις της εξάτμισης τιτανίου και επίπεδο πάτωμα.

Ο κινητήρας που το εφοδιάζει είναι ατμοσφαιρικός V8 7,0 λίτρων με απόδοση 550 ίππους και 65,2 kgm ροπής και συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Οι επιδόσεις που χαρίζει στο ελαφρύ AF8 είναι πολύ καλές, με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται από στάση σε 3,7 sec και η τελική ταχύτητα να φτάνει τα 322 km/h.

Τα φρένα που έχουν αναλάβει να τιθασεύσουν το AF8 είναι αεριζόμενοι δίσκοι 380 mm εμπρός και 362 mm πίσω, με 6πίστονες και 4πίστονες δαγκάνες αντίστοιχα, ενώ τα ελαστικά της Michelin που το εφοδιάζουν είναι διάστασης 235/35 R19 εμπρός και 345/30 R20. Τέλος, η ανάρτηση του AF8 αποτελείται από διπλά ψαλίδια με αλουμινένια αμορτισέρ λαδιού.

Στο εσωτερικό, συναντάμε διακοσμητικές φάσες από ανθρακονήματα, κλιματισμό, σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης με οθόνη αφής και ταπετσαρία σε συνδυασμό δέρματος και alcantara. O εξοπλισμός του μοντέλου περιλαμβάνει ακόμα προβολείς Bi-Xenon και πίσω φώτα τύπου LED.

Το νέο Arash AF8 προσφέρεται σε 18 χρώματα, με τα πρώτα 36 κομμάτια που θα παραχθούν και πωληθούν να αποτελούν τα “First Edition” που θα διατίθενται αποκλειστικά σε κίτρινο χρώμα, με carbon αεροτομή και κάλυμμα κινητήρα.

[Πηγή: Arash Motor Company]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube