Νέο Audi RS5 Sportback με 450 PS σε δοκιμές

Νέο Audi RS5 Sportback με 450 PS σε δοκιμές

Το νέο, πιο πρακτικό 4θυρο RS5 Sportback, με το διτούρμπινο 2,9λιτρο μοτέρ V6, απαθανατίστηκε σε δοκιμές, πριν πλαισιώσει το RS5 κουπέ στην γκάμα της Audi, το 2018.

Η Audi δοκιμάζει πυρετωδώς την πιο εκρηκτική εκδοχή του A5 Sportback που θα λανσαριστεί εμπορικά νωρίς μέσα στο 2018.

Το αυτοκίνητο κάτω από το καπό κρύβει ένα διτούρμπινο μοτέρ V6 με 450 άλογα. Με την ονομασία RS5 Sportback δε είναι προφανές ότι αποτελεί την 4θυρη εκδοχή του προσφάτως λανσαρισμένου κουπέ RS5, με το οποίο εξάλλου μοιράζεται τον 2,9λιτρο κινητήρα που έχει εξελιχτεί από κοινού με την Porsche. To μοτέρ για την περίσταση αποδίδει ροπή 61,2 kgm και συνεργάζεται στάνταρ με ένα 8άρι σασμάν Tiptronic που στέλνει τη ροπή σε όλους τους τροχούς.

Το κουπέ RS5, με το μικρότερο βάρος, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,9”. Οπότε θα πρέπει να προσθέσουμε δύο τουλάχιστον δεκατάκια σε αυτό το νούμερο, επιτάχυνση που θα φέρει το RS5 Sportback ασφυκτικά κοντά με την BMW M3 που χρειάζεται για την ίδια μέτρηση 4,3”.

Αν και το αυτοκίνητο που φαίνεται στις εικόνες φορά το καβούκι του υφιστάμενου S5 Sportback είναι προφανές ότι από κάτω κρύβεται ένα RS5, μιας και μας προϊδεάζουν για μεγαλύτερα μετατρόχια οι προεκτάσεις στους θόλους. Μια σαφής ένδειξη ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μουλάρι RS5 Sportback.

Οι προσθήκες σε αυτό το τελευταίο θα περιλάβουν μεγαλύτερες ζάντες των 19”, μπούκες εξάτμισης μεγαλύτερης διαμέτρου και πιο αγριωπό σχέδιο για τους προφυλακτήρες. Στην καμπίνα, το ταμπλό του αυτοκινήτου θα είναι πανομοιότυπο με αυτό του κουπέ, δηλαδή το εντυπωσιακό Virtual Cockpit θα είναι στάνταρ, όπως και οι επενδύσεις από δέρμα και Alcantara θα περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό.

Η Audi δεν δίνει πληροφορίες για το πότε θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στο κοινό το νέο RS5 Sportback, αλλά αυτό φαντάζει μάλλον απίθανο να γίνει στη Φρανκφούρτη τον άλλο μήνα. Το πιθανότερο είναι στο Salon de lAuto, στη Γενεύη, τον Μάρτιο του 2018. Αμέσως ύστερα αναμένεται και το εμπορικό λανσάρισμά του, σε τιμή ελαφρώς υψηλότερη από αυτή του στάνταρ RS5 αυτή τη στιγμή κοστίζει στην Ελλάδα 117.750 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube