Lexus: 7θέσιο RX και UX παραγωγής στο Tokyo Motor Show

Lexus: 7θέσιο RX και UX παραγωγής στο Tokyo Motor Show

Η Lexus ετοιμάζει για το Διεθνές Σαλόνι του Tokyo ένα βασικό SUV, καθώς και ένα 7θέσιο RX για τα οποία η μητρική Toyota ήδη κατοχύρωσε τα σχέδια στα Γραφείο Ευρεσιτεχνιών.

Η Lexus αναμένεται κα προχωρήσει στην παρουσίαση μιας επιμηκυμένης έκδοσης του RX, με σήμανση RX350L και RX450hL, στο προσεχές Σαλόνι του Tokyo αργότερα μέσα στο χρόνο.

Η Lexus με αυτό τον τρόπο στοχεύει να εμπλουτίσει την γκάμα των μεγάλων SUV της, μιας κατηγορίας που προς το παρόν αποτελεί ανεξερεύνητο πεδίο για τον ιαπωνικό premium βραχίονα της Toyota. Έτσι με τα νέα RX350L και RX450hL θα έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τα Audi Q7, Volvo XC90Mercedes-Benz GLS και την επερχόμενη BMW X7. Η Lexus κατοχύρωσε ονομασίες και σήματα νωρίτερα μέσα στο 2017, οπότε η διαδοχή θα είναι Σαλόνι του Tokyo εφέτος και εμπορικό λανσάρισμα μέσα στο 2018, σύμφωνα με το ιαπωνικό website Excite.

To βασικό SUV της εταιρείας, υπό την ονομασία Lexus UX, όπως και το πρωτότυπο που είχαμε δει στο Μondial de lAutomobile 2016, στο Παρίσι τον περασμένο Σεπτέμβριο, βρίσκεται επίσης σε τροχιά παραγωγής με ήδη καταρτισμένο χρονοδιάγραμμα και κατοχυρωμένες τις πατέντες του. Το UX θα λανσαριστεί αργότερα από τα 7θέσια RX, καθώς το πρόγραμμα εξέλιξής του είναι μακρύτερο ως εντελώς νέου μοντέλου, σε σχέση με των RX που αποτελούν εξέλιξη υφιστάμενων μοντέλων. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι το UX θα αντικαταστήσει το CT στην γκάμα της Lexus και ότι θα είναι ένα SUV που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα RX και NX.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lexus: Συναισθηματική διαφήμιση κόντρα στην αυτόνομη οδήγηση [video]

Οι πατέντες που κατατέθηκαν στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών κατοχύρωσαν την γκάμα των μοντέλων που θα βρίσκονται υπό την ονομασία UX και περιλαμβάνουν τα UX200, UX250 και UX250h. Τα μικρά νούμερα που βλέπουμε μες προϊδεάζουν για τη φύση των μοτέρ, παρόμοιας γκάμας με αυτής των χάτσμπακ CT.

To ντιζάιν του UX παραγωγής αναμένεται να είναι λιγότερο ακραίο από αυτό του πρωτοτύπου, αλλά θα διατηρεί την ατρακτοειδή μάσκα και το στιλ με τις έντονες γωνίες που έχει υιοθετήσει η Lexus στην υφιστάμενη γενιά των αυτοκινήτων της. Όπως και το UX Concept, αλλά και απ’ ό,τι είδαμε από τις κατοχυρώσεις, η γκάμα των μοτέρ θα υποστηρίζεται ομού από συμβατικούς θερμικούς βενζινοκινητήρες, ενώ το κορυφαίο UX250h θα χρησιμοποιεί υβριδικό σύστημα κίνησης.

Μιλώντας στο Σαλόνι του Παρισιού πριν από εννέα μήνες, ο Johan Van Zyl, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Toyota και Lexus στην Ευρώπη είχε πει: «Αυτή η ιδέα του πρωτότυπου UX περικλείει την πρόβλεψή μας και την απαράμιλλη γνώση της Lexus στην αγορά των SUV. Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο κεφάλαιο, ενός πιο τολμηρού SUV από τη Lexus –του UX concept».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To καινοτόμο υβριδικό σύστημα του νέου Lexus LS 500h

Ο Karl Schlicht εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota Motor Europe NV/SA είπε: «Θα μπορούσαμε να δούμε άλλες εξελίξεις στα SUV πριν δούμε άλλο ένα κουπέ –αυτή είναι εκτίμησή μου. Από τη στιγμή που τα κουπέ έκαναν τη δουλειά τους, χρειαζόμαστε να βελτιώσουμε περαιτέρω την γκάμα των SUV».

Μπορεί κανένας εκπρόσωπος της Toyota να μη σχολίασε τις κατοχυρωθείσες πατέντες ή την πιθανότητα για τον ντεμπούτο των παραπάνω μοντέλων, πάντως αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθεί η ιαπωνική εταιρεία για όλα τα μελλοντικά προϊόντα της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube